Simona Halep s-a alăturat campaniei „Grijă pentru copii”, lansată de Dorna și de Asociația Salvați Copiii, prin care maternitățile din București și din țară sunt dotate cu echipamente medicale de specialitate, iar oamenii beneficiază de o informare corectă a problemelor pe care le implică nașterile premature. Din 2013 și până în prezent 30 de maternităţi au fost dotate cu incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație și alte echipamente performante. Naşterea înainte de termen îi lasă bebeluşului mai puţin timp pentru dezvoltarea intrauterină, având o greutate mai mică la naștere, dar și un risc crescut de apariţie a afecţiunilor respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Am ales să susțin campania Dorna pentru că întotdeauna am avut o relație specială cu copiii din jurul meu. Știu cum este să lupți din greu pentru ceea ce îți dorești, să întâmpini obstacole și, cu toate acestea, să mergi mai departe, dar nu pot să îmi imaginez cum este pentru acești copii care, înainte să afle ce înseamnă viața, sunt nevoiți să lupte pentru ea. Îmi doresc foarte mult să îi ajut să câștige această luptă și să aibă o șansă la o viață normală! Sper ca cei care mă suţin să se alăture în număr cât mai mare cauzei copiilor născuţi prematur”, a spus Simona.

Și tu poți salva viaţa unui bebeluș

Cei care doresc să susţină demersul Simonei Halep alături de Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face redirecţionând 2% din impozitul pe venit, completând formularul ce poate fi descărcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului.