O femeie în vârstă de 24 de ani a născut zilele trecute pe trotuar, după ce ar fi fost refizată de Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni, pe motiv că spitalul nu a putut asigura gardă specializată. Astfel că a fost contactat serviciul de urgență 112 prin care a fost chemată o mașină aflată în apropiere.

Femeia nu a mai apucat să meargă către o altă unitate spitalicească și a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă.

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare!

P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa”, a scris, luni, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

Simona Gherghe: „O demitere nu rezolva un sistem putred. Spitalele se scufundă”

„O femeie naște pe trotuar, în față unui spital orășenesc. Un spital ca alte sute din țara asta, care nu are serviciu de urgență de ginecologie, presupun că nu are urgență nici de pediatrie.

Știrea ne revoltă, ne sufocăm de neputință, dar nu-i așa că nu ne mai miră nimic în țară asta?

Și totuși ce e-n neregulă?

Ministrul Sănătății demite managerul spitalului. Dar ar putea demite tot sistemul, nu? Mâine se poate repeta povestea. În Țăndărei, în Dorohoi, la Făgăraș. Și puneți orice nume de oraș, care nu e reședința de județ”, își începe Simona Gherghe postarea. Însă vedeta pune lucrurile în altă perspectivă, arătând că lucrurile nu sunt doar în alb și negru și că vinovații nu sunt neapărat acolo unde-i caută autoritățile.

”Într-o zi de weekend, la prânz, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Vin copii neîncetat. Aștept cu Vlad în brațe, să ne vină rândul la ecografie. Mă uit la cei câțiva medici și la asistentele din gardă. Cel mai mare spital de urgențe pediatrice din România. Mă întreb cum fac față. Adevărul e că sunt supraoameni.

Izbucnește un conflict, o mamă nemulțumită că așteaptă de două ore cu copilul mic, cu febră. Îl văd pe șeful gărzii cum încearcă să-i explice că ei nu sunt supraoameni. Și îmi spun în gând că sunt. Chiar SUNT.

“Știți care e vina mea? Vina mea e că sunt aici și că nu mi-am luat și eu liber, cum fac alți medici, că doar e weekend! Dumneavoastră loviți în noi, dar noi suntem aici! Loviți în baza piramidei! UPU e baza piramidei!

Sistemul e defect! Ăștia suntem, atâția suntem! În spitalul ăsta vin copii, în urgență, de la sute de kilometri! Pentru că în orașul lor nu are cine să-i trateze!

În fiecare zi îmi mai caut câte un motiv să merg mai departe! Și îl găsesc în privirea fiecărui copil pe care pot să-l ajut! Atâția câți suntem, suntem aici că să fie copiii ăștia bine”…

Mă bușește plânsul. I-am simțit disperarea. Nu am apucat să-i cer permisiunea să-i dau și numele. Dar eu îi mulțumesc! Lui și tuturor colegilor săi care, într-o duminică nebună, au salvat vieți de copii la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de pediatrie din România.

Așa că, domnule Ministru, o demitere nu rezolvă un sistem putred. Spitalele se scufundă. Aduceți medici, refaceți unitățile de primiri urgențe, asigurați gărzi peste tot în țară. Țara are nevoie de medici, nu de vorbe!”, a scris Simona Gherghe în mediul online.

Rafila, despre cazul femeii de la Urziceni: Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie

Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, referindu-se la cazul femeii care a născut pe stradă, ajutată de un echipaj de ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni.

„Am văzut imaginile de la Urziceni. (…) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a spus ministrul.

Poliţia anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză”, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Vezi și Simona Gherghe a ajuns de urgență cu băiețelul ei la spital: „A trebuit să alergăm la camera de gardă”. Ce s-a întâmplat cu Vlad

Citește și:

Fiul Mihaelei Rădulescu a împlinit 19 ani. Ayan e un tânăr chipeș și atletic. Mesajul vedetei pentru băiatul ei

Lorelai Bratu, de la America Express: ”Eu nu am spus niciodată că de azi declar partidul grăsuțelor unite și de astăzi trebuie să fiți grăsuțe ca să fiți fericite”. Ce le transmite celor care o hulesc