Simona, cum percepi schimbările din viața ta?

Este o schimbare pe care o așteptam și pentru care m-am pregătit, de ceva vreme. Mă bucur că, până acum, n-am avut o sarcină dificilă și am putut să muncesc așa cum o fac în mod normal.

Cum decurg pregătirile pentru venirea pe lume a bebelușului?

Deocamdată sunt focusată (n.a.: concentrată, atentă) pe citit. Am câteva cărți din care mă documentez, mă uit și pe internet, studiez ofertele privind mobila bebelușului sau căruciorul. Încă nu am cumpărat nimic, nu din superstiție, ci pentru că vreau să dedic ultimele două luni de sarcină acestor pregătiri.

Tu și Răzvan v-ați gândit sau chiar ați ales deja un nume?

Avem câteva variante, dar încă mai negociem. (zâmbește)

Ai o sarcină ușoară spuneai…

Chiar da! Fără grețuri, stări de rău sau somnolență și fără pofte. Singura problemă a fost un hematom, în primele săptămâni, dar am respectat întocmai indicațiile medicului meu și am scăpat repede de el.

Ce te ajută să te menții în formă?

Nu-mi mai pun acum problema să fiu în formă, important este ca fetița noastră să fie sănătoasă. Nu m-am îngrașat exagerat, dar probabil că se va întâmpla, în ultimele luni de sarcină. Sper să nu iau prea mult în greutate, dar indiferent câte kilograme se vor aduna, sunt sigură că voi scăpa repede de ele după naștere.

Vei prezenta ”Acces direct” (Antena 1) până la încheierea sezonului?

Nu, sezonul se încheie la sfârșitul lunii iulie, eu voi fi născut până atunci. Probabil că, spre sfârșitul lui aprilie, voi intra în concediu prenatal. Cum îți spuneam și mai devreme, vreau să am timp să mă ocup de tot ce este nevoie pentru venirea ei pe lume și să mă odihnesc.

Cum lucrezi cu noua asistentă și cui crezi că vei preda, pentru o perioadă, stafeta emisiunii?

Eu sunt un om de echipă și lucrez foarte bine cu toți colegii mei, inclusiv cu Paula. Cât despre cine va veni la cârma emisiunii, cât voi fi eu în concediu, sunt sigură că va fi o persoană pe care publicul s-o placă. Emisia va rămâne pe mâini bune.

Show-urile de acest tip fac audiențe record. Pe tine ce te atrage în format?

Să știi că nu e un format simplu. În primul rând, nu e ușor să fii în fiecare zi, două ore, live, în fața oamenilor. Și asta de ani de zile, cu toată presiunea audiențelor. Însă căutăm soluții să fim în pas cu ce vrea publicul. Un public care se plictisește relativ repede de câte o rețetă. Eu sunt pasionată de televiziune și cred că asta e cel mai important.

Ce reușește să te influențeze seminificativ și te ajută să ai o minte deschisă?

Cred că în primul rând educația pe care am primit-o acasă. Apoi anii de școală și lecturile mele au contribuit enorm. Și, datorită emisiunii, pentru că am stat față-n față, de-a lungul anilor, cu tipologii atât de diferite, am învățat să nu mai judec pe nimeni. Sunt ascultător de povești. (zâmbește)

Fiecare are fricile lui. Ție de ce îți este teamă?

Acum mi-e teamă de multe. Mă gândesc adesea cum o să fie viața noastră cu ea, mi-e teamă să nu greșim. Dar le luăm pas cu pas și sunt sigură că o să trecem cu bine peste toate.

Cum ți-ar plăcea să fie România ideală pentru familia ta?

Sunt multe de spus aici… sper ca măcar copilul meu să aibă parte de școli civilizate, cu o programă creativă, nu una împovărată de ore întregi de lecții. Un sistem de învățământ care să-i dezvolte pasiunile pe care o să le aibă. Măcar ea să beneficieze de spitale curate, să nu stau cu teama infecțiilor, de autostrăzi ca afară… De exemple în societate.

Te simți răsfățată de prezent?

Da, e o perioadă foarte frumoasă. Răzvan este alături de mine în tot ce fac, la fel și familiile noastre.

Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?

Îmi doresc să nu-mi mai fac atâtea griji și să mă relaxez. Urmează cea mai frumoasă perioadă.

Femeile, în marea lor majoritate, își doresc o nuntă ca în povești. A ta cum ți-ar plăcea să fie?

Am trecut de vârsta nunții ca-n povești. Îmi doresc o petrecere cu toți cei dragi alături.

Va urma și acest pas, al căsătoriei, în 2017?

Tot ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. (zâmbește)

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Ce ți-ai dori să învețe copilul tău în primul rând?

Sunt o mulțime de lucruri pe care vreau să o învăț: să nu aibă prejudecăți, să fie un copil liber, cu mintea deschisă, să nu fie egoistă, să iubească lectura și călătoriile, sportul și muzica, oamenii și animalele. Să fie un om bun.

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Atât familia mea cât și noțiunea de acasă îmi sunt esențiale. Este foarte important mediul în care îmi încarc bateriile.”

Pasiunile mele – ”Un om fără pasiuni este un om sărac.”

Cărți – ”Am o casă plină de cărți și așa vreau să o învăț și pe fetița noastră. Să iubească lectura.”

 

Credit foto: Antena 1