Prințul George și prințesa Charlotte de Wales au fost lăudați pentru apariția lor „impecabilă” la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care sunt în plină desfășurare la Londra.

Cei doi copii mai mari ai prințului și ai prințesei de Wales au mers spre Westminster Abbey în aceeași mașină cu Camilla, regina Consoartă, și cu mama lor, Kate. Jurnaliștii de la BBC i-au descris pe George (9 ani) și pe Charlotte (7 ani) ca având o apariție „impecabilă”, scrie The Independent.

Simboluri emoționante în hainele de doliu. Micuța Charlotte, broșă-potcoavă pentru „Gan Gan”

George a purtat un costum bleumarin, cu o cravată neagră, în timp ce Charlotte a avut un pardesiu negru, plisat în zona spatelui, identic cu cel purtat de mama ei, Kate. Micuța a purtat și o pălărie cu panglică neagră, fiind o copie în miniatură a distinsei sale mame. În ținuta de doliu a atras însă atenția o mică broșă din diamante, în formă de potcoavă. Nu putea fi un omagiu mai duios pentru străbunica ei, regina Angliei, care adora caii. De altfel, scriu jurnaliștii de la hellomagazine.com, broșa i-a fost dăruită lui Charlotte chiar de către regină. Și colierul cu perle purtat de Kate Middleton în ziua funeraliilor este tot o bijuterie prețioasă care a aparținut Rginei. Un pandantiv cu o simbolistică aparte a purtat și Lady Louise Windsor, una dintre nepoatele reginei, fiica Prințului Edward, fiul cel mic al suveranei. Lady Louise Windsor a purtat un lănțișor al cărui medalion era conturul unui cap de cal.

Fotografii PROFIMEDIA / HEPTA

Queen Elizabeth II funeralSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Kate și Meghan au purtat bijuteriile reginei

Kate Middleton, noua prințesă de Wales, a omagiat-o și ea pe regina Elisabeta a II-a, la ceremonia funerară de luni, purtând două piese care au aparținut bunicii sale vitrege. Prințesa Kate a sosit la Westminster Abbey cu cerceii din perlă și cu un colier din perle cu diamante, ambele din colecția personală a reginei. Regina Elisabeta a II-a a purtat colierul impresionant lan banchet de stat în Bangladesh, în 1983, iar cerceii au fost un cadou pentru regină cu ocazia nunții sale din 1947, scrie People.

Și Meghan, soția Prințului Harry, a onorat memoria reginei afișând simboluri discrete în ținuta de doliu. Prezentă la funeraliile reginei Elisabeta a II-a alături de prințul Harry, Meghan Markle, ducesa de Sussex, a purtat o rochie neagră, cu o capă, pălărie cu boruri largi, iar ca accesorii, cercei din perle. Bijuteriile respective i-au fost dăruite lui Meghan de regină însăși.

Citește și: Primele imagini cu copiii lui Kate Middleton la înmormântarea reginei, străbunica lor. Prințesa Charlotte, îmbrăcată la fel ca mama ei

Citește și: Gestul suprem făcut de Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ea și cumnata Meghan s-au întrecut în mesaje cu impact emoțional