Într-un interviun acordat Click!, artista a spus despre fiul ei că este un adevărat personaj și are o inteligență neobișnuită.

Pandemia a prins-o pe Silvia, cu tot cu soț și copil, în România, pentru că, în mod normal, familia locuiește în SUA. ”Pandemia ne-a prins în România. Momentan revenirea în țară ne avantajează. Suntem aproape de mamele noastre, care au mare nevoie de ajutor.

Alexandru merge la grădiniță și învață limba (a avut dificultăți în a face separarea celor două limbi, engleză-română). Acum a înțeles diferențele, dar încă face greșeli gramaticale și ne străduim să le corectăm din mers.

Sorin poate să lucreze de acasă pentru cei de la New York. Eu sunt mereu perfect adaptabilă și universală. Cu siguranță 2021 este un an pe care îl vom încheia în țară”.

Cât despre Alexandru, vedeta ar putea vorbi despre el la nesfârșit. Și are și de ce, Micuțul e un geniu nu doar pentru vârsta lui: ”Alexandru este un personaj. Perioada “stăm acasă” a fost categoric o mare provocare pentru noi, dar am găsit variante.

Efectiv sufrageria noastră s-a transformat într-un loc de joacă veritabil. Tobogan în mijlocul camerei, trambulină, coș de baschet, turnuri cu bile, puzzle-uri uriașe, cuburi, lego, instrumente muzicale…și multe altele. Avem însă un mare noroc. Alexandru nu se plictiseste! Are atâta treabă! Efectiv acest copil este capabil să scrie și să calculeze ore întregi. E plăcerea lui absolută!”.

Memoria lui este ceva ireal”

Sunt chiar multe de spus despre Alexandru. ”Prima lui mare iubire a fost alfabetul. La 1 an știa deja toate literele. Îl plimbam cu căruciorul și auzeai la un moment dat că făcea “spelling” (citea pe litere – n.red.). Tot ce vedea pe pereți, prin magazine… era fascinant să vezi un bebe care buchisea literele.

În momentul de față el scrie și citește bine în românește (aproape mai bine decât vorbește). Apoi a descoperit cifrele. Senzație pentru el! Atât de îndrăgostit este de cifre, încât sunt dimineți când se așază în fața tăbliței – da! Avem și tablă acasă! – și “lucrează”. Tabele cu adunări, scăderi, descompunerea numerelor… tot felul de jocuri cu numere pe care le inventează.

Foarte complicat de povestit cum un copil de vârsta lui are aceste pasiuni. S-a născut cu cartea în mână! Nimeni niciodată nu l-a forțat să învețe aceste lucruri. I-am urmărit aceste aptitudini, i-am oferit apoi toate informațiile de care avea nevoie și din joacă a învățat tot ce știe.

Memoria lui este ceva ireal. Mă fascinează! Acest copil este o mare provocare pentru noi și firește că această inteligență a venit la pachet și cu un soi de comportament diferit. (…)

Pe lângă inteligența lui neobișnuită este și foarte atletic. Face înot de performanță, joacă baschet, mergem săptămânal la cățărări și adoră toate activitățile cu factor de risc. Își dorește foarte tare să facă “carașutism”. Categoric (peste niște ani) instructorul lui de zbor și “carașutism” va fi chiar tati”, a maim povestit artista.

Felul în care-și crește fiul spune multe despre Silvia. Iată ce-și dorește aceasta pentru Alexandru: ”Sănătate și mulțumire de sine! Să aibă în el capacitatea de a găsi fericirea în cele mai simple lucruri. Să aibă șansa să întâlnească oameni care să rezoneze cu el și să lege prietenii pe viață. De cei 7 ani de acasă mă voi ocupa eu!

Pun mare preț pe educație, bun simț, empatie, prietenie și profesionalism. Îmi doresc să cresc un om cu valori morale și principii bine definite. Un absolut profesionist. Nu îmi doresc să exceleze în toate, dar să fie de top în meseria pe care și-o va alege. Îmi doresc să devină OM!”.

baietelul-ei-are-cinci-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Ce nu îi lipsește niciodată din frigider

Cât despre Silvia, fanii ei trebuie să știe că aceasta nu a renunțat nicio clipă la muzică, dar are și o afacere cu produse de beauty. Iar în pandemie, nici la sport nu a renunțat, ceea ce o ajută, mai cu seamă că admite că e o pofticioasă (căreia însă timpul nu-i permite să stea prea mult în bucătărie).

”Ador să fac sport! Este un mod de viață. Dacă nu aș fi fost muzician… categoric făceam o carieră strălucită în sport. Din fericire, sala pe care o frecventez a fost deschisă până în urmă cu o săptămână. Acum… alerg în aer liber. Nu e rău!”, a declarat artista, care este în cea mai bună formă.

Întrebată ce nu îi lipsește niciodată din frigider, Silvia a replicat: ”carnea!”.

Vezi și În urmă cu câțiva ani făcea furori într-o trupă, dar a plecat în SUA. Era cunoscută ca ”fata cu vioara”. Cum arată acum și ce face Silvia Lăuneanu (De La Vegas)

Citește și:

Oana Roman e depășită de situație. Vedeta a decis că doar un psiholog o poate ajuta

Victor Socaciu, în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu Covid la propriul festival