Palatul Buckingham a transmis, miercuri dimineaţă, detalii despre modul în care se va derula procesiunea şi faptul că Armata va fi alături de Regină şi de această dată, anunță News.ro.

”În cursul zilei de astăzi, sicriul reginei va călători de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pe un car de tunuri tras de Trupa Regală de Artilerie a Regelui. O gardă de onoare formată din toate cele trei forţe armate îl va primi în Piaţa Parlamentului. La fel ca la multe dintre îndatoririle sale oficiale, Majestatea Sa va fi înconjurată de membri ai armatei, simbolizând relaţia strânsă dintre monarh şi serviciile sale armate”, a transmis oficial Palatul Buckingham.  

profimedia-0722405120SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Meghan, ducesa de Sussex, alături de familie în cortegiul funerar

Regele Charles III, fiii săi William şi Harry – împreună cu Prinţul Andrew, Prinţesa Anne şi Prinţul Edward – vor urma pe jos sicriul în drumul său spre Westminster Hall, miercuri după-amiază, transmite The Guardian.  

Fiul Annei, Peter Phillips, şi soţul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, vor merge, de asemenea, în procesiune, precum şi ducele de Gloucester şi contele de Snowdon. Vor mai face parte din procesiune Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesă de Wales, şi Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex. Procesiunea va pleca de la palat, la ora locală 14.22 şi este de aşteptată să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00. O slujbă care va dura aproximativ 20 de minute va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, însoţit de decanul de Westminster. 

Coadă de oameni de până la 8 kilometri

Totodată, autorităţile au stabilit planurile oficiale pentru o coadă de până la opt kilometri pentru ca oamenii să prezinte omagiile reginei, un exerciţiu logistic complex care include toalete, primul ajutor şi băuturi răcoritoare non-stop pe traseu. 

În condiţiile în care se aşteaptă ca sute de mii de oameni să stea la coadă timp de mai multe ore pentru a avea şansa de a vedea sicriul reginei în Westminster Hall, voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute. 

Îndrumările oficiale pentru publicul care vine la Londra îi avertizează pe cei care se gândesc să participe să se aştepte la cozi „foarte lungi”, foarte posibil peste noapte, şi să ia în considerare acest lucru în special dacă vin cu copii. 

Oamenii vor primi brăţări colorate şi numerotate, care le vor arăta locul lor în coadă şi care le vor permite să iasă de acolo pentru a folosi toaletele sau pentru a lua mâncare şi băutură. 

Procesul, cunoscut în mod oficial sub numele de „aşezare în stare de veci”, începe miercuri, la ora 17.00, după ce sicriul reginei este dus într-o procesiune de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, construcţia din secolul al XI-lea din inima domeniului parlamentar. 

Din acel moment, cei care au stat la coadă vor putea trece pe lângă sicriu 24 de ore pe zi până lunea viitoare la ora locală 6.30, ziua înmormântării reginei. 

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune

Citește și: Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani