Columbianca s-a pregătit intens pentru primul ei turneu din ultimii șapte ani când a luat o pauză de la carieră pentru a-și clădi o familie alături de fotbalistul Gerard Pique, cu care a făcut doi copii. Însă, planurile ei au fost date peste cap din cauza unor probleme grave la corzile vocale. Vedeta și-a revenit, în mod miraculos, și a vorbit pentru prima dată despre spaima prin care a trecut.

„Să fiu din nou pe scenă e foarte emoționant pentru mine. Anul trecut am avut cea mai dificilă perioadă din viața mea”, a declarat Shakira pentru BBC.

Întrebată cât de grave au fost problemele de sănătate pe care le-a avut, artista a mărturisit sincer pentru prima dată că era convinsă că nu va mai putea să cânte niciodată. Ea avut mai mult decât o simplă hemoragie la corzile vocale, niște leziuni vasculare care, potrivit site-urilor de specialitate, se puteau transforma în orice moment în cancer.

Citește și: Adela Popescu, însărcinată în cinci luni, a luat o decizie neașteptată în vacanța din Grecia: „Ne judecați? Treaba voastră!”

Shakira a crezut că nu va mai putea cânta niciodată

„A fost mult mai grav decât o hemoragie la corzile vocale. Am avut leziuni vasculare. Au fost momente în care mă îndoiam că voi mai putea veni vreodată în fața unei mulțimi să cânt din nou piesele mele. Chiar am crezut că nu voi mai cânta vreodată”, a spus artista, care a recunoscut că a renunțat la operație în ultimul moment.

„În mod miraculos și contrar la tot ceea ce au prezis medicii, m-am recuperat în mod natural. Mi-au recomandat  intervenția chirurgicală, dar leziunea a dispărut complet din corzile mele vocale. Chiar a fost un miracol. Am învățat să mă rog. În ultima vreme am uitat să mă rog, dar când treci prin ceva atât de greu, brusc îți recapeți credința. I-am promis lui Dumnezeu că dacă voi putea să-mi mai folosesc vocea vreodată, voi sărbători acest lucru în fiecare seară și asta fac”, a mai dezvăluit columbianca.

Călugărițele, preoții și fanii din Columbia s-au rugat pentru vocea ei

Shakira a mărturisit că alături de ea în aceste luni dificile din viața ei a fost Chris Martin, solistul de la Coldplay. „El a fost atât de drăgut cu mine în timpul acestor luni dificile. Era foarte îngrijorat pentru vocea mea și mă contacta aproape în fiecare zi să afle cum sunt. E grozav când prietenii îți sunt alături într-o astfel de criză. Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care l-am aflat în perioada asta dificilă-cât de important e să ai prieteni, și, de asemenea, cât de importanți sunt fanii mei. S-au rugat în fiecare zi pentru mine în Columbia. Au fost grupuri de călugărițe și preoți și tot felul de oameni care se rugau pentru vocea mea în fiecare zi. NU știam că oamenii mă iubesc așa mult. (…) Cred că relația pe care am construit-o cu fanii mei de-a lungul timpului este foarte profundă. Ei mă fac să mă simt cu adevărat prețuit și iubită și asta mă face să mă bucur și mai mult de noul capitol din viața mea”, a mai spus artista.

 

Citește și: