Publicația spaniolă „La semana” susține că autoritățile vor să deschidă o anchetă pe numele ei și să o pună sub acuzare pentru evaziune fiscală, pentru care riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare, potrivit Agenției de Taxe, citată de AFP.

Shakira este acuzată că a spălat mai multe milioane de euro în ultimii 4 ani, faptul ca e vorba de o suma mare de bani și că Shakira a mai fost sub acuzare pentru aceeași infracțiune făcând ca procurorii să ceară „circumstanțe agravante” și închisoare cu executare.

Aceasta a mai fost implicată într-un scandal de spălare de bani, între 2008 si 2011, pe vremea când era într-o relație cu  Antonio de la Rua. Cei doi aveau o firmă cu sediul în Bahamas, un paradis fiscal folosit pentru a pierde urma banilor.

Cu toate acestea, o sursă apropiată Shakirei a declarat că artista și-a plătit to timpul taxele și ea nu a deținut nicio casă în Barcelona, iar primul ei copil cu Gerard Pique, care e cetățean spaniol, l-a avut abia în 2 013. Mai mult, în aceștia ani ea a avut mai multe turnee internaționale, care au forțat-o să stea mai mult plecată din țară, fapt pentru care nu a petrecut în Spania cele minumum 183 de zile, care ar fi obligat-o să–și declare rezidenţa fiscală aici.

 

Citește și: