Îndrăgita cântăreață a luat această decizie după ce medicii au avertizat-o că are șanse de 80% să-și piardă definitiv vocea. Deși se afla pe mâna celui mai bun chirurg ORL, venit special în Barcelona să o opereze, Shakira nu a vrut să riște și a preferat să urmeze un tratament mai puțin agresivă.

Noi detalii privind starea de sănătate a celebrei cântăreţe Shakira, soţia lui Gerard Pique, sunt oferite azi de presa din Spania. După ce şi-a suspendat primele concerte din turneul său european „El Dorado”, din cauza problemelor cu vocea, artista din Columbia a decis să amâne întreg turneul pentru anul 2018. Shakira a găsit ulterior unul dintre cei mai buni chirurgi ORL din lume şi a decis să se opereze. Acum presa din Spania scrie că, având în vedere riscurile la care s-ar expune, soţia fotbalistului Barcelonei a hotărât să nu mai apeleze la o intervenţie chirurgicală.

Citește și: Clipe grele pentru Iulia Vântur! Salman Khan, în pericol de moarte. Nu are voie nici măcar să iasă din casă

Shakira trebuia să se opereze chiar înainte de Crăciun

Potrivit unei publicații spaniole, o eventuală operație nu ar fi făcut altceva decât să îi crească șansele de a-și pierde vocea cu până la 80% și ar fi putut avea consecințe devastatoare pentru cariera Shakirei. Așadar, vedeta a decis să renunțe la operație și să urmeze un tratament bazat pe cortizon. Timp de aproximativ o lună, Shakirei i s-a recomandat să vorbească cât mai puțin posibil, pentru a nu-și forța suplimentar corzile vocale deja slăbite.

Coșmarul Shakirei a început în noiembrie 2017, când  la sfatul mediciilor,  a fost nevoită să își amâne toate spectacolele programate în cadrul noului ei turneu „El Dorado” din cauza unei hemoragii pe corzile vocale.

Ziarul „Diario Gol” anunța în urmă cu trei săptămână că artista va intra în curând în sala de operații ca să fie tratată problema de la corzile vocale din cauza căreia a fost forțată să-și anuleze turneul. Artista l-a rugat pe medicul Steven Marc Zeitels să vină el în orașul catalan cu echipa lui pentru a o opera, și va suporta ea toate cheltuielile, în ceea ce privește transportul, șederea medicilor și diurna acestora. Medicul laringologist,  Steven M. Zeitels, considerat cel mai bun chirurg în probleme ale corzilor vocale, trebuie să o opereze pe Shakira la clinica Teknon, unde făcuse toate pregătirile, însă intervenția a fost anulată în ultimul moment.

Deși artista nu a dat mai multe detalii despre afecțiunea ei, spunând doar că are o hemoragie la corzile vocale, ziarele din Spania și Columbia susțin că că e posibil ca artista să aibă un polip sau chiar cancer, o displazie precanceroasă a corzilor vocale, însă până acum nu a fost confirmat de Shakira nici un diagnostic.

Citește și: