Nu a fost ușor și din peisaj nu au lipsit certurile, reproșurile, tensiunile atât înainte, cât și după divorț. Și totul a fost amplificat de faptul că ambii sunt persoane publice.

Dar timpul le așază pe toate, iar furia inițială s-a mai domolit, iar Ioana Ginghină poate vedea acum lucrurile cu mai multă claritate, realizând ce e cu adevărat important.

De dragul fetiței pe care o au împreună, cei doi au învățat șă-și gestioneze emoțiile și comportamentul. Dar drumul până aici nu a fost ușor, admite vedeta, într-o postare pe blogul său.

„Să fii partener în creșterea copilului după divorț nu este întotdeauna ușor. Dacă tu și fostul partener învățați să lăsați orgoliul la o parte și să puneți interesul copilului pe primul loc, atunci îi veți putea oferi încrederea și stabilitatea de care are nevoie în viață.

Știu din proprie experiență că nu e ușor, mai ales la început, când despărțirea este proaspătă. Iar când mai apare, mult prea curând, și o relație nouă la unul dintre parteneri, panica este și mai mare. Țin minte că atunci când am auzit că fostul meu soț are deja o relație, primul gând a fost la Ruxandra (11 ani) și în niciun caz la mine”, mărturisește actrița.

Își aduce aminte că la început, când trebuia să îi dea copilul pentru câteva zile, parcă ceva se rupea în ea. „În capul meu, vina era doar a fostului soț pentru asta, deci când venea să o ia, eram un pachet de nervi. Nu mă certam, mai ales de față cu Ruxi, însă acea energie, acea apăsare se simțea de la o poștă, iar copilul nu are nevoie de asta.

Dar ușor, am învățat să apreciez timpul în care rămâneam singură. Citeam, ieșeam, mă uitam la ce filme voiam eu, așa că plecările Ruxandrei la tatăl ei s-au transformat în escapade frumoase și linistite pentru mine. Atunci am realizat că trebuie să am o relație frumoasa de parteneriat cu fostul. Mă face și pe mine și pe fiica mea fericită”, mai scrie Ioana Ginghină.

Cei ce nu înțeleg riscă sănătatea psihică a copiilor lor

Ca un om trecut prin viață și printr-un divorț, Ioana Ginghină știe exact cu ce se confruntă cei cre trec prin situații similare. Lor le amintește ce e important și de ce e essential să lase ura în urmă.

”Dacă țineți la sănătatea emoțională și la fericirea copilului vostru, faceți un efort și nu vă mai certați. Chiar dacă v-ați despărțit, e bine să păstrați o relație civilizată de dragul celui mic.

Copiii care au părinții despărțiți, dar aceștia au o relație de parteneriat frumoasă, bazată pe comunicare sunt sănătoși din punct de vedere emoțional, deoarece se simt iubiți și în siguranță.

În timp ce o comunicare precară între părinți ar putea duce la copii fragili emoțional, anxioși, cu un stil de atașament haotic. Acești copii pot avea răni emoționale pe viață, pot fi predispuși la dependențe, au un sistem imunitar slăbit și pot avea dificultăți în conectarea cu viitorii lor parteneri, când vor fi adulți.

Da, știu nu e ușor să fii prieten cu el sau cu ea, însă pui comoara pe primul loc și gata. Să nu uităm că totuși v-ați iubit odată așa de mult încât ați făcut un copil.

Deci, dacă vrei ca acesta să fie sănătos și la minte și la trup, nu fă scandal, glume proaste, ironii la adresa celuilalt când transferați copilul de la unul la altul. Dacă nu reușiți, cereți urgent ajutor, mergeți la psiholog și rezolvați situația. Chiar este important.

Nici mie nu mi-a fost ușor, mai ales că am avut și parte de atâta mediatizare, însă sănătatea Ruxandrei este pe primul loc și pentru ea am învățat să accept situația și să merg cu capul sus mai departe”.

Vezi și Acum e trasă prin inel, dar iată cum arăta Ioana Ginghină acum trei ani. Foto înainte și după

Citește și: