Într-o carte recent apărută, ”Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon”, autorul, Charles Casillo, arată că între cele două a existat o relație specială. Cele două sex-simboluri ale anilor 50 – 60 nu se considerau rivale. Doar presa încerca să bage zâzanie, pentru a avea ce scrie.

Acesta amintește de un incident din 1962, când se filma celebrul film ”Cleopatra”. Atunci, studioul Century Fox a concendiat-o pe Marilyn, din cauza nenumăratelor absențe.

Inițial, Marilyn a crezut că Century Fox a sacrificat-o, pentru a folosi banii pentru a termina filmul, pentru că studioul intrase într-un impas financiar. 20 de ani mai târziu, Elizabeth Taylor mărturisea unei prietene că a luat atunci legătura cu Marilyn, oferindu-i sprijinul său. I-a spus atunci că, dacă nu va fi reangajată Marilyn, renunță la film, deși avea rolul principal, în semn de solidaritate.

”Marilyn a fost foarte mișcată de bunătatea lui Liz, dar nu a vrut să înrăutățească lucrurile pentru niciuna dintre ele”, se arată în carte. Prin urmare, a refuzat generoasa ofertă a lui Liz Taylor.

Tot atunci, Liza Taylor i-a dat lui Marilyn Monroe un sfat: ”Indiferent ce se scrie despre mine, niciodată nu neg sau dezmint. Niciodată nu confirm. Doar zâmbesc și merg mai departe”. Din păcate, însă, Marilyn nu a trăit suficient pentru a pune în practică acest sfat.

Vezi și Dieta lui Marilyn Monroe. Ce înghițea actrița în fiecare dimineață pe stomacul gol pentru a-și menține o siluetă de invidiat

Citește și: