Puțină lume știe că el a studiat artele plastice și o perioadă a fost pictor, reușind să se întrețină doar din vânzarea tablourilor.

Serghei Mizil este mereu prezent în mod constant pe platoul emisiunilor TV și reușește prin umorul său să aducă zâmbetele pe buzele telespectatorilor. Pe lângă afacerile pe care le are, încă se ocupă cu pictarea de tablouri, având o specializare în acest domeniu.

În cadrul podcast-ului „Istoria secretă” cu Ionuț Cristache, Serghei Mizil a vorbit despre veniturile pe care le are din pictură. Recunoaște că nu a făcut facultatea doar pentru o diplomă, ci i-a plăcut domeniul.

În trecut reușea să-și vândă tablourile mergând la diferite galerii de artă și prezentându-și operele. Totodată, el este membru al unor instituții cunoscute care au legătură cu artele.

„Vindeam numai afară (picturi – n.red.) – rupeam, mergeam la galerii cu catalogul, arătam și vindeam. Sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, sunt membru UNESCO.”, a spus Serghei Mizil la podcast-ul moderat de Ionuț Cristache.

Câți bani primește Serghei Mizil din tablouri

Serghei Mizil a recunoscut că primește o pensie pentru profesia desfășurată, dar este foarte mică pentru a se întreține doar cu ajutorul ei. Acesta îi apreciază pe cei care reușesc să se întrețină doar din pasiunea lor, indiferent că sunt artiști sau sportivi. Pentru ceea ce a făcut, primește lunar 1.800 de lei.

După Revoluție, omul de afaceri s-a lăsat pde pictură și îi pare rău că a renunțat. S-a bucurat de ajutorul lui Alexandru Ciucurencu, unul dintre marii pictori din țară.

„După Revoluție m-am lăsat, îmi pare rău că mi-ar fi plăcut, ca orice om, să pot să trăiesc la nivelul asta din ce-mi place să fac, din pictură. Eu am fost ultima promoție a lui Ciucurencu, care a fost unul dintre cei mai mari pictori români și am avut un mare avantaj pe chestia asta că el venea și nu prea ne mai ținea minte.”, a încheiat Serghei Mizil.

Vezi și Cu ce se ocupă Serghei Mizil la 68 de ani: „O parte din afacerile mele se datorează numelui”

Citește și:

Alexandru Ciucu, idilă secretă la Paris? Informații care aruncă în aer divorțul Alinei Sorescu

Actorul și prezentatorul nostru și-a cerut iubita de soție fără a avea un inel: ”Se uita la unu care era vreo 9.000 de lei și unu care era vreo 5.000 de lei” Cât despre cadru… departe de a fi romantic