”Aproape am murit după ce am născut-o pe fiica mea, Olympia”, a declarat Serena Williams într-un interviu de o sinceritate emoționantă pentru CNN.

”Mă consider însă o femeie norocoasă. Deși am avut o sarcină destul de ușoară, fiica mea a venit pe lume prin cezariană de urgență, după ce ritmul cardiac i-a scăzut dramatic. Operația a mers bine. Înainte să-mi dau seama, Olympia era în brațele mele. A fost cel mai minunat sentiment pe care l-am simțit vreodată. Însă ce a urmat la 24 de ore după ce am născut… au fost șase zile de incertitudini”, a declarat sportiva în vârstă de 36 de ani, care anul trecut, în septembrie, a devenit pentru prima oară mamă.

Jucătoarea americană dezvăluise anterior că a avut unele complicaţii în momentul în care a născut-o pe fiica sa, Alexis Olympia, rodul relaţiei cu omul de afaceri Alexis Ohanian, co-fondatorul reţelei Reddit, dar nu a intrat până acum în amănunte. A făcut-o însă acum.

fetita Serena WilliamsSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

După ce a născut, Serena a fost nevoită să rămână la pat aproximativ şase săptămâni, după o serie de complicaţii, inclusiv un embolism pulmonar, fiind supusă mai multor intervenţii chirurgicale.

„Sunt extrem de recunoscătoare că am avut acces la o echipă atât de incredibilă de medici şi asistente, într-un spital cu echipamente ultramoderne. Ei au ştiut exact cum să gestioneze această răsturnare complicată a evenimentelor. Dacă nu aş fi avut parte de îngrijirea lor profesională, nu aş mai fi fost astăzi aici”, a mai spus ea.

I s-a deschis operația din cauza tusei intense, cauzată de un embolism pulmonar

Sportiva a precizat că operaţia de cezariană i s-a deschis din cauza tusei intense, ca urmare a embolismului pulmonar. Operată de urgență, medicii i-au descoperit un hematom abdominal de mari dimensiuni. A urmat încă o procedură chirurgicală care să împiedice formarea cheagurilor de sânge în plămâni.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine, dar Serena e conștientă de faptul că nu toate viitoarele mame au norocul ei. De aceea, ea îndeamnă oamenii, prin intermediul articolului, să facă donaţii pentru a ajuta mamele și nou-născuții.

Serena menționează în articol că într-o zi normală circa 2.600 de copii mor, în prima lor zi de viață. Anual, mor 2,6 milioane de bebeluși, chiar înainte ca viața lor să înceapă. Iar peste 80% dintre ei pleacă din cauze care ar putea fi prevenite, mai scrie Serena, citând statistici ale UNICEF.

”Împreună putem face această schimbare. Împreună putem fi schimbarea”, își încheie emoționant articolul jucatoarea de tenis.

Foto: Instagram

Vezi și Serena Williams a pozat cu fiica ei pe coperta unei reviste prestigioase: Am avut lacrimi în ochi! FOTO

Citește și: