Șerban Huidu, de al cărui nume se leagă istoria emisiunii „Cronica Cârcotașilor” (Prima TV), nu mai apare pe post din 2021, dar a rămas în spatele camerelor de luat vederi și se ocupă de partea de creație. În trecutul lui sunt două mari nenorociri care i-au schimbat destinul și cariera: accidentul pe care l-a suferit la ski, în 2010, și accidentul pe care l-a produs în 2011 și în urma căruia au murit 3 oameni. Despre toate acestea a vorbit în emisiunea lui Denise Rifai, la Kanal D.

„Spunea cineva că ce cred oamenii despre ține este imaginea ta în față lor, care poate fi indusă de foarte mulți factori, presă, ce ai făcut! Conștiința ta, în schimb, îți poate spune cine are dreptate și cine nu are dreptate! După accident am aflat de la milioane de oameni cum era la mine în mașină! Ce s-a întâmplat la mine în mașină! Deși n-am fost acolo! Dar am aflat cu lux de amănunte, mi-au spus tot!

Domnul Ciutacu știa tot! Știe! Execută! Domnul Mândruță! Domnului Mândruță aș putea să îi spun că nici măcar nu era mașina mea! Era mașina cu care mergea soția mea, cumpărată din bani pe care am plătit impozit! Totul era la vedere! Totul a fost alb! (…) Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu își dorește un accident! Nu este o faptă pe care să o urmărești!

Să o faci cu bună știință, decât dacă ai oarece probleme! E greu să creadă cineva că ai plecat cu gândul să faci un accident când aveai copii în mașină, soția! S-a întâmplat! A fost foarte rău! A fost foarte urat! Foarte rău pentru familia mea în general, pentru mine, iar dezumanizarea cu care am fost tarat în tot felul de ipoteze a fost un punct negru pentru ei nu neapărat pentru mine! Eu știu ce s-a întâmplat! Eu știu cum s-au petrecut lucrurile!

Cel mai important e să faci pace cu tine! Dacă poți să îți pui întrebări, ce ai fi putut face tu să eviți și ce s-a întâmplat și nu ai putere să faci pentru a evita! Dacă îți iese bine balanță asta e bine! Nu știu ce se întâmplă dacă îți iese rău! S-a întâmplat un accident de circulație!

Pur și simplu un accident de circulație groaznic! Cel mai important este cum scrie prima dintre condamnări, suntem într-o situație paradoxală în care un grad mic de culpă a avut consecințe dezastruoase! Dar e un grad mic de culpă! La tribunal eu nu am pledat nevinovat! Eu am pledat vinovat de culpă!

Pentru că n-am știut să adaptez mașină astfel încât să nu se întâmple ce s-a întâmplat! Dar repet lucrurile au luat-o razna după! Domnului Ciutacu aș vrea să îi spun că în exact același moment, la aceeași ora s-a întâmplat un accident în Periș, cu cinci victime, de care nimeni nu a spus nimic, pentru că era Huidu!(…) Am prieteni exact câți trebuie! În general se spune că prietenii cei mai buni intră pe degetele de la o mâna!”, a spus Șerban Huidu, citat de Kanald.ro.

Accidentul mortal s-a produs în localitatea Timişu de Sus

În 16 octombrie 2011, în jurul prânzului, în timp ce pleca la munte, cu familia – soţia şi cei doi copii, Şerban Huidu a intrat pe contrasens, la volanul maşinii sale de teren.

Bolidul condus de fosta vedetă tv a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Logan care circula din sens opus şi era condus de un braşovean de 65 ani.

Accidentul s-a soldat cu trei decese. Expertiza tehnică a arătat că Huidu a avut o viteză de 87 de km/oră, deşi în zona unde s-a produs accidentul, în localitatea Timişu de Sus, limita e de 50 km/oră.

Mai mult, locul respectiv e împânzit de indicatoare cu depăşirea interzisă şi cu avertizări de curbe periculoase. Dacia Logan cu care s-a lovit şi în care se aflau cele trei victime avea doar 40 km/oră.

În rechizitoriu se mai menţionează că învinuitul Huidu Şerban Sebastian putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi menţinut banda de circulaţie corespunzătoare. În plus, expertiza a stabilit că maşina nu a derapat, aşa cum a tot susţinut Huidu.

Citește și: Șerban Huidu speră la o împăcare cu Mihai Găinușă: ”L-am sunat de cel puțin zece ori”. Reacția fermă a fostului coleg

Citește și: Interviu EXCLUSIV Ioana Petric: ”Nu sunt chiar un înger de fată!”