Faci parte dintre artiștii noului sezon ”Te cunosc de undeva”, pentru a trei oară. E ca în povești, 3 este cifră magică?
Dacă ești adeptul numerologiei, ai putea spune că trei este cifra magică. Nu îmi place să spun Hop! până nu am sărit, deci sunt rezervat în pronosticuri. ”Te cunosc de undeva” este o emisiune de anvergura care solicită tot la un artist: actorie, dans și cântat. M-am bucurat foarte mult că producătorii s-au gândit să mă invite într-un sezon nou pentru că înseamnă că am performat bine în celelalte sezoane și aveau nevoie de ceea ce numai Șerban Copoț poate aduce.

Ai întruchipat de-a lungul timpului personaje ca Margareta Pâslaru, Anda Călugăreanu sau Corina Chiriac, dar și Tarkan, Smiley sau Puya. Care dintre provocări ți-a dat nopți albe?
James Hetfield de la Metallica mi-a mâncat nopțile și, culmea, din cauza emoțiilor, am dat chix. Atât de mult l-am idolatrizat în copilărie încât nu am putut să intru în pielea personajului. Mai că îmi venea să plâng de nervi. Nu același lucru s-a întâmplat cu Anthony Kiedis de la Red Hot Chilli Peppers, cu care am câștigat ediția. Deși am idolatrizat această trupă și o idolatrizez în continuare.

În curând este programat botezul băiețelului tău cel mic, Alexandru (5 luni). Te-ai implicat în pregătiri?
Încerc să fiu cât se poate de prezent în toate aspectele vieții de familie, iar acesta este unul foarte important. Creștinarea celui mic va aduce multă liniște în sufletul meu și al Roxanei. Acest gen de evenimente ne consumă foarte mult. Ne place confortul cuibului nostru și orice ne disturbă zen-ul așteptăm cu nerăbdare să îl vedem terminat.

Cum decurge o zi din viaţa ta în această perioadă?
Acum sunt într-o pseudo-vacanță, în sensul că familia am mutat-o pentru perioada verii la munte, iar eu fac naveta cu trenul între filmări și ei. Îmi place că am ocazia să stau pe tren de vorbă cu oamenii și să vad ce curiozități au față de „showbiz” și cum văd ei viața în România. Nu mai călătorisem de foarte mult timp cu trenul și, sincer, mă bucur că pot evita atâtea ore de condus mașina. Când ajung la cei dragi mie programul nu se repetă în niciuna din zile: astăzi facem drumeție, mâine vizităm vreo peșteră, poimâine culegem ciuperci, răspoimâine mergem la SPA și tot așa. Învățăm lucruri noi în fiecare zi și ne îndrăgostim de țară și de natură în fiecare clipă. Tedi este mândrețea lui tata și vreau să aibă parte de toate experiențele unei copilării sănătoase.

Cum te împaci cu viaţa de familie?
Perfect mă împac! Nu mai tânjesc demult după viața de noapte pentru că am văzut absolut tot ce se putea vedea, de la Ibiza până la Mamaia. Provocarea acestui capitol al vieții mele reprezintă copiii. Nu mă visez decât alături de ei și tot ce fac gravitează în jurul lor. Fie că este vorba de emisiuni sau alte proiecte de-ale mele. Ei sunt aerul și „my reason to live”. Ador să le citesc seara, să îmi retrăiesc copilăria alături de ei, să inventez tot felul de goange, să îi țin în brațe sau să îi plimb. Așa mă umflu în pene când ieșim prin oras și rămân puțin în spatele lor și îi văd ce frumoși sunt, de îmi vine să urlu de bucurie.

Care sunt marile calități ale soției tale, Roxana?
Răbdarea, bunul simț ardelenesc și, pot spune cu mâna pe inimă, că este o mamă dedicată total familiei. Și, da, este și frumoasă, deșteaptă și devreme acasă. Și, da, sunt mai norocos decât prevede legea!

Statutul tău de persoană publică reprezintă o provocare în plus în căsnicie?
Atâta timp cât nu sunt două vedete în casă nu sunt probleme. Cel puțin asta este teoria mea. Ne știm de 14 ani și este obisnuită cu acest statut al meu. Acum că toată lumea știe că sunt căsătorit și cu doi copii, lucrurile au devenit mai simple.

Care este cel mai recent motiv pentru care băiețelul tău Tedi (4 ani) te-a făcut să te simți mândru?
Tedi are o mare pasiune pentru dinozauri. I-am încurajat înclinația pentru că am văzut că îl ajută enorm cu pronunția, a înțeles gradele de rudenie, ce înseamna biped sau patruped și exemplele pot continua. Am fost cu el într-o vizită surpriză la DinoParc Râșnov, unde i-a lăsat cu gura căscată pe angajații parcului. Practic, el cunoștea toate speciile expuse acolo și, participând la un concurs cu întrebări, a primit diploma de Dino Expert. Da. Tata este mândru de el mai tot timpul pentru că este un băiat manierat care are un vocabular extrem de bogat pentru vârsta lui. Opriți-mă, vă rog, din vorbit, pentru ca altfel voi turui toată ziua cât de mândru sunt de el.

Credit foto: arhiva personală

În vacanță la munte.

Tedi a ascultat sau și cântă vreuna dintre piesele Animal X?
A ascultat inerent la studio când lucram câte o piesă, dar nu știe încă foarte clar lucruri despre istoria Animal X. Nu încerc să îmi îndoctrinez copilul cu ce a făcut taică-su, ci încerc să îi arăt ce poate face el. La un moment dat, dacă o să fie el curios, o să afle tot ce îi dorește suflețelul.

Ai mai ținut legătura cu foștii colegi de trupă?
Nu sunt foști. Încă suntem împreună, numai că ritmul de lucru și prioritățile s-au schimbat. Singurul cu care nu mai ținem legătura este Șopârlă, care a decis să plece din trupă în 2010.

Care este visul din copilărie pe care nu ţi l-ai îndeplinit încă?
Doamne, visurile mele din copilărie au fost depășite de mult timp! Dumnezeu m-a binecuvântat cu mult noroc și șansă. Am și muncit când a fost vorba de muncă, dar am și cules roade. Poate nu așa cum se așteaptă alții, dar fiecare cu valorile lui. Cel mai recent vis mare al meu a fost să am copil la vârsta de 30 de ani și mi s-a împlinit. Acum am făcut 35 și am doi. Sunt extaziat! Din punctul de vedere al familiei sunt în grafic. Cariera a avut multe suișuri și coborâșuri. Am avut suișuri atât de mari încât mă sufocam din cauza lipsei aerului și coborâșuri atât de adânci încât abia mai puteam ridica fruntea să pot privi înainte. Vreau să îmi trăiesc viața modest și fericit! E oare prea mult ce îmi doresc?

Dacă ar trebui să alegi două cuvinte să te reprezinte, care ar fi acelea?
Determinare și umor.

Ce ne poți spune despre noul sezon ”iUmor” ?
Aștept cu mare nerabdare noul sezon iUmor. Este cel mai avangardist talent-show din câte am văzut în ultima perioadă și mă bucur că fac parte din el. Participarea mea a coincis cu debutul meu ca prezentator. Cifrele de audiență au cotat-o ca o emisiune premium și mă bucur să îi am colegi pe Delia, Cheloo și Bendeac. Există o chimie în această emisiune care nu mai poate fi obținută nicăieri altundeva.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Cum te-ai descrie ca tătic?
Pfff, îmi este greu să mă descriu, dar pot să spun ce încerc să fac. Încerc să fiu alături de familia mea și cu gândul și cu fapta. Vreau ca băieții mei să fie deschiși la minte, dezinvolți, să aibă o cultură generală cât mai vastă și să aibă maniere. Eu vreau să cresc gentelmeni, nu buruieni. Asta necesită foarte mult timp din partea mea și a Roxanei, dar nu este o problemă pentru noi.

Credit foto: arhiva personală

Șerban, Tedi și Roxana la cununia civilă.

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Ei sunt echilibrul meu.”
Muzică – ”Muzica înseamnă libertate.”
Sport – ”Ca vorbim despre Yachting sau Trekking, sportul îți ține mintea ascuțită și spiritul de camaraderie viu.”

Credit foto: Antena 1, arhiva personală