În anii ’90, Selma Blair („Cruel Intentions”), Shannen Doherty („Beverly Hills, 90210”) și Christina Applegate („Familia Bundy”/”Married with Children”) făceau furori cu talentul și frumusețea lor. Erau magnet de priviri, invidiate pentru că erau vedete de la 20 de ani sau chiar mai puțin și părea că viitorul e al lor. Iată că, din nefericire, viața le-a lovit din plin.

EXCLUSIVE: Selma Blair is Pictured Stepping Out in Los Angeles.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Shannen Doherty, Brenda din „Beverly Hills, 90210”, are cancer în stadiu terminal

Shannen Doherty (52 de ani) duce o luptă cu cancerul de opt ani. A fost diagnosticată în 2015, a intrat în remisie doi ani mai târziu, dar în 2020, boala a recidivat. Atunci, medicii au anunțat-o că are cancer în stadiul IV.

Interpreta Brendei din „Beverly Hills, 90210” nu a abandonat lupta, chiar dacă organismul ei este măcinat. Face tratamente revoluționare, încearcă să nu cadă din punct de vedere psihic și vrea să atragă atenția asupra bolii. Încearcă astfel să-i încurajeze și pe alții care trec prin asta, spunând că speranța și pofta de viață sunt salvatoare. În plus, ajută la strângerea de fonduri pentru cercetare în domeniu.

”În 2015 am fost diagnosticată cu cancer mamar. Am făcut mastectomie, chimioterapie și radioterapie. M-am confruntat cu multe sângerări de la chimioterapie. Mai mereu eram obosită”, a mărturisit Shannen, care a dezvăluit că îmbrăca pijamale colorate pentru a-și îmbunătăți starea de spirit.

„Nu vreau să trăiesc ca și cum sunt pe moarte. Nu vreau să trăiesc doar pentru a bifa lucruri de pe o listă, pentru că voi continua să lupt pentru a rămâne în viață”, a spus Shannen Doherty în emisiunea Good Morning America.

Shannen Doherty, o nouă lovitură de la viață: divorț după 12 ani de căsnicie

Shannen Doherty și Kurt Iswarienko. Foto: Profimedia

În luna aprilie, Shannen Doherty a depus actele prin care solicită divorţul de Kurt Iswarienko, anunță site-ul People. Astfel, cei doi pun capăt unei căsnicii ce a durat 11 ani şi jumătate,

„Divorţul era ultimul lucru pe care Shannen şi-l dorea. Din păcate, a simţit că nu i-a rămas altă opţiune”, a declarat agentul ei de presă, Leslie Sloane.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, cuplul se despărţise încă din luna ianuarie, anunță Agerpres, care citează site-ul TMZ. Shannen Doherty a cerut pensie alimentară şi i-a solicitat instanţei să nu îi acorde pensie alimentară soţului ei.

Christina Applegate, Kelly din „Familia Bundy”, suferă de scleroză multiplă

Christina Applegate, pe platoul de filmare. Foto: Profimedia

În august 2021, Christina Applegate primea un diagnostic care a dărâmat-o fizic și moral: scleroză multiplă. La acel moment, actrița de 51 de ani era în plin proces de filmare a ultimului sezon din serialul „Dead to Me”. Cinci luni a făcut pauză de la muncă, pentru a se adapta la noua ei normalitate. Ulterior, a mărturisit că nu a avut puterea să-l vizioneze decât după luni întregi în care s-a pregătit psihic.

„Nu-mi place să văd că mă chinui. De asemenea, m-am îngrășat aproape 20 de kilograme din cauza lipsei de activitate și a medicamentelor, așa că nu mai arătam ca mine, nu mă simțeam eu însămi”, spunea ea la începutul anului pentru The Los Angeles Times.

Recent, a făcut noi dezvăluiri despre cum i-a dat boala viața peste cap. Nu se mai poate deplasa fără baston sau scaun cu rotile. Înm plus, și un simplu duș a devenit o experiență înfricoșărtoare. „Cu scleroza multiplă, nicio zi nu este una bună. Ai doar zile de rahat. Oamenii îmi spun: ‘De ce nu faci mai multe dușuri?’ Ei bine, pentru că a intra în duș este înspăimântător. Poți cădea, poți aluneca, picioarele ți se pot înmuia. Mai ales că eu am un duș de sticlă. Îmi e frică să intru în el. Sunt anumite lucruri pe care oamenii le consideră garantate. Să cobori scările, să cari ceva, nu mai poți să le faci. E de rahat”, a declarat Christina Applegate.

Selma Blair crede că simptomele de scleroză multiplă i-au apărut în copilărie

Selma Blair. Foto: Profimedia

Christina Applegate a găsit înțelegere și sprijin în colega ei de breaslă, Selma Blair (50 de ani), diagnosticată cu scleroză multiplă în august 2018, la doar 45 de ani. Actrița a mărturisit recent că simptomele bolii i-ar fi apărut încă din copilărie.

La șapte ani, Selma își pierduse vederea la ochiul drept, avea probleme la unul dintre picioare și cu controlul vezicii urinare. Mama ei s-a temut că are cancer, însă simptomele au fost respinse de medici. Selma a fost etichetată ca fiind o persoană care caută atenție. „Dacă ești băiat și ai aceste simptome, faci un RMN. Dacă ești fată, ești numită ‘nebună'”, a comentat actrița.

Anul trecut, Selma a lansat un documentar care arată realitatea în care trăiește din 2018 încoace. Mărturisirile din film sunt cel puțin tulburătoare. „Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte. Nu pentru că am scleroză multiplă, ci pentru că lupt cu scleroza multiplă”, a spus ea în „Introducing, Selma Blair”. Selma ține cu dinții de viață și vrea să se bucură cât mai mult timp de fiul ei de aproape 12 ani.

Citește și: Shannen Doherty, reuniune cu actorii din „Beverly Hills 90210”. Cum arată Brenda după diagnosticul de cancer în fază terminală

Citește și: Christina Applegate, în baston pe platourile de filmare. Boala cumplită de care suferă

Citește și: Selma Blair, strangulată de iubit și amenințată cu moartea. A cerut ordin de restricție împotriva lui: „Ești o invalidă bună de nimic”