A fost considerată ani la rând una dintre cele mai frumoase și apreciate actrițe de la Hollywood, dar viața ei s-a schimbat total în urmă cu trei ani, când a primit cel mai cumplit diagnostic: scleroză multiplă. În august, 2018, Selma Blair s-a prezentat la medic pentru că se simțea rău. Credea că e o problemă minora care va trece repede, însă medicii i-au dat cea mai teribilă veste. A fost nevoită să facă mai multe runde de chimioterapie, transplant de celule stem, s-a ras în cap și a trecut prin dureri cumplite și s-a simțit neputincioasă, dar cu toate acestea celebra actriță nu se lasă învinsă de boală și continua să zâmbească și să se bucure de viață de dragul fiului ei, Arthur(9 ani).

Astăzi vedeta, în vârstă de 49 de ani, le-a demonstrat tuturor că este foarte puternică și nu se lasă doborâtă de boală. Cea mai recentă imagine cu ea a atras imediat admirația tututor. Ea le-a arătat fanilor imagini în care face lucruri “normale”, care în urmă cu doi-trei ani i se păreau imposibile. În ciuda faptului că medicii i-au zis că nu va mai putea să practice sportul pe care îl adora, călăritul și că își va pierde mobilitatea, Selma este foarte activă, înoată și chiar a reușit să călărescă, spre bucuria ei.

Citește și:

Actress Selma Blair bravely documents her battle with MS in new film Introducing Selma Blair and reveals: „I was told to make plans for dying.”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 21

Selma Blair își spune întreaga poveste într-un documentar

„Am reușit . Am reușit să călăresc. O mare realizare. Sunt foarte mândră că mă recuper, învăț și mă concentrez. Cel puțin pe calul meu iubit, domnul Nibbles, cu Kelly antrenându-mi corpul și încrederea”, a scris Selma la imaginile în care apare călărind.

Toată povestea dureroasă a actriței poate fi urmărită în „Introducing, Selma Blair”, documentarul despre viața îndrăgitei artiste și despre lupta continuă cu sceleroza multiplă, după diagnosticul primit în 2018, care i-a dat întreaga existență peste cap. Filmul va ajunge în curând pe marile ecrane.

Selma Blair este subiectul și protagonista documentarului de-a dreptul tulburător, care reconstituie viața ei de când a primit diagnosticul care a făcut-o să-și reconsidere prioritățile și să o ia de la zero de mai multe ori. Astfel, Selma este portretul unei femei puternice, greu încercate, care arată realitatea dură prin care trece de trei ani, în cele mai sincere ipsotaze.

„Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte. Nu pentru că am scleroză multiplă, ci pentru că lupt cu scleroza multiplă”, spune la un moment dat Selma în trailerul documentarului care se anunță a fi unul copleșitor și în care apare și fiul ei, principala motivație de a se face bine.

Scleroza multiplă este imprevizibilă și poate afecta sever sistemului nervos central, provocând probleme cu vederea, echilibrul și controlul muscular. Disfonia spasmodică, un simptom al bolii, este cauzată de mișcările involuntare ale laringelui.

Întrebată de fani cum mai stă cu sănătatea, Selma le-a spus că starea ei se îmbunătățește și că este în remisie. Aceasta a făcut transplant de celule stem și chimioterapie. Scleroza multiplă i-a afectat capacitatea motrică și vederea, actrița recunoscând că nu mai vede aproape deloc cu un ochi.

Selma recunoaște că această afecțiune îi dă mari dureri de cap: ‘Sunt handicapată. Cad câteodată, scap chestii pe jos’.

În plus, întrebată cum face față celor mai grele zile, Blair a răspuns: „Mă așez în pat și nu mă mișc. Altă soluție nu am, nu pot să fac totul. Fiul meu înțelege situatia, iar eu am învățat să nu mă mai simt vinovată.”

Foto: Profimedia/ Instagram

Citește și:

Andreea Ibacka a făcut primele declarații după ce a devenit mămică. Cât mai rămâne în spital?

Theo Rose a atras toate privirile la un eveniment monden. Detaliul care i-a făcut pe toți să râdă în hohote: „Cam doamnă”