Considerată una dintre cele mai frumoase și apreciate actrițe de la Hollywood, vedeta în vârstă de 47 de ani a primit în urmă cu doi ani, în luna august, cea mai cruntă  veste: medicii au diagnosticat-o cu scleroză multiplă. A fost nevoită să facă mai multe runde de chimioterapie, s-a ras în cap și a trecut prin dureri cumplite, dar cu toate acestea celebra actriță nu se lasă învinsă de boală și continua să zâmbească și să se bucure de viață de dragul fiului ei, în vârstă de 8 ani.

Cum arată Selma Blair la aproape doi ani de când a fost diagnosticată cu scleroză multiplu SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Selma nu se ascunde, ci continua să apară în public. În plus, ea a explicat că își lasă părul să crească așa  gri cum îi crește și nu îl va mai vopsi. „Îl voi lăsa scurt și gri, ceva ce nu mi-am dorit niciodată până acum”, a scris Selma pe pagina ei de Instagram.

Deși de câte ori iese pe stradă sau ia masa în oraș cu iubitul ei apare zâmbitoare, uneori actrița are dureri cumplite și nu reușește să ascundă durerea, încercând să se sprijine pe partenerul ei.

Starul din „Legally Blonde și-a acceptat diagnosticul și luptă cu grație și demnitate cu boala, dar câteodată îi e dor de lucrurile pe care le făcea înainte și de persoana care era. De exemplu, actrița a postat o poză cu ea în timp ce sare într-o piscină: „ Ce n-aș da să mai pot să mă joc iar așa. Pare atât de imposibil acum”, a acris Blair tistă la imaginea cu ea.

 

View this post on Instagram

 

What I would give to be able to play like this again. #tbt #free. Seems so far away

A post shared by Selma Blair (@selmablair) on

Mai mult, Selma recunoaște că aceastăa fecțiune îi dă mari dureri de cap: ”Sunt handicapată. Cad câteodată, scap chestii pe jos”.

Intrebata cum face față celor mai grele zile, Blair a răspuns: „Ma așez in pat și nu mă mișc. Altă soluție nu am, nu pot să fac totul. Fiul meu înțelege situatia, iar eu am învățat să nu mă mai simt vinovată.”

Ce este scleroza multiplă?

Scleroza multiplă (scleroza în plăci) reprezintă o afecțiune cronică degenerativă a sistemului nervos central, respectiv creier și măduva spinării. În cazul acestei boli, sistemul imunitar atacă membrana protectoare (mielina) care acoperă fibrele nervoase, comunicarea între creier și restul corpului fiind afectată. În cele din urmă, această afecțiune poate conduce la deteriorarea fibrelor nervoase în sine.

Simptomele sclerozei în plăci pot varia și depind de gradul de daune produse fibrelor nervoase și care dintre acestea sunt afectate. Unele persoane cu scleroză multiplă gravă își pot pierde abilitatea de a se deplasa pe propriile picioare, în timp ce altele pot trece prin perioade lungi de remisie fără a prezenta simptome agravante.

Din păcate, nu există încă un tratament pentru scleroza multiplă. Tratamentele pot întârzia însă evoluția bolii și pot ține sub control simptomele.

 

Citește și: