Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să-și anuleze participarea summitul COP26 privind schimbările climatice de la Glasgow, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate și medicii i-au recomandat să se odihnească și să evite vizitele oficiale pentru cel puțin 2 săptămâni. Cu toate acestea, ea avut o intervenție printr-un apel video la eveniment și i-a adus un tribut emoționant soțului ei.

În urmă cu zece zile Elisabeta a II-a a fost nevoită să petreacă o noapte în spital pentru o problemă de sănătate neprecizată, fără legătură cu Covid-19, prima sa internare după mai mulți ani.

Palatul Buckingham a transmis că doctorii reginei i-au recomandat să se odihnească și să evite vizitele oficiale pentru cel puțin 2 săptămâni.Astfel, Elisabeta a II-a nu a putut participa la summitul COP26 privind schimbările climatice de la Glasgow. Regina a ținut însă discursul în fața delegaților prin intermediul unui mesaj video înregistrat, potrivit Palatului Buckingham, iar Suverana i-a adus un omagiu emoționant soțului ei, prințul Philip, care a murit la 99 de ani pe 9 aprilie, anul acesta.

regina sSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Elisabeta a II-ale-a amintit paritcipanților că „niciunul dintre noi nu va trăi pentru totdeauna”, dar „întotdeauna există loc pentru speranță”. Aceasta a ținut să precizeze că având în vedere urgențeleuriașe privind schimbarea climatică țoti liderii lumii trebuie să recunoască „că nu mai e timp de discuții, ci toată lumea trebuie să treacă la acțiune”.

Mai mult, regina i-a lăudat pe prințul Charles, fiul ei, și pe prințul william nepotul ei, pentru implicarea lor în salvarea planetei. Ea a povestit cum se simte inspirată de tineri și de entuziasmul lor de se alătura campaniei pentru salvarea planetei, recunoscând că „simte un mare confort și inspirație din entuziasmul oamenilor de toate vârstele – în special al tinerilor – și speră ca fiecară să-și facă partea lor ( de treabă în această luptă)”.

De asemenea, regina a emoționat pe toată lumea cu tributul ei pentru regretul prinț Philip și pentru lupta lui dusă de decenii pentru combaterea schimbărilor climatice. Ea a citat dintr-un discurs ținut de ducele de Edinburgh din anul 1969.

„În zilele ce vin, lumea are șansa de a se alătura și de a-și împărtășu ideile pentru a crea un viitor mai sigur și mai stabil pentru oameni și pentru planeta de care noi depindem. Niciunul dintre noi nu subestimează schimbările: dar istoria ne-a arătat că atunci când națiunile se unesc pentru o cauză comună, mereu există loc pentru speranță. Muncind unul lângă celălalt, avem abilitatea de a rezolva cele mai imposibile probleme și să triumfăm asupra celei mai mari adversități”, a spus regina, citându-și soțul.

Au trecut două săptămâni de când regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să-și anuleze o călătorie în Irlanda de Nord, iar mai apoi a petrecut o noapte în spital, timp în care suverana s-a retras la castelul Windsor pentru a se recupera. Însă suverana pare să nu le lase doborâtă și, mai mult de atât, nu pare să țină cont de recomandările medicilor, care au sfătuit-o să se odihnească. Aceasta a încălcat regulile impuse de doctori.

În cele mai recente imagini cu ea, regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, apare la volanul unui Jaguar, în timp ce conduce singură pe proprietatea de la Castelul Windsor, nefiind prea dornică să stea la pat.

Citește și:

Francesco Paglieri și Maria Speranța formează un cuplu? Primele declarații despre relația lor

Cornel Constantiniu, izolat în casă din cauza pandemiei: ”În ianuarie, se fac doi ani de când suntem în această situaţie”