Se cunosc de o viață. Anne și Kirk au sărbătorit în luna mai 65 de ani de la căsătorie, iar marele actor spune despre soția lui că este sufletul lui pereche. Anne nu este la fel de populară ca soțul ei, însă aceasta a avut o viață foarte interesantă, potrivit vintagenews.ro.

Aceasta s-a născut în 1919, în Hanover, Germania, iar apoi s-a mutat cu familia ei în Belgia. A fost foarte bine educată și a învățat să vorbească fluent engleză, germană  și franceză. În tinerețe,  a trăit și a lucrat la Paris, orașul unde de altfel l-a întâlnit și pe un actor, pe nume Kirk Douglas. Acesta a întrebat-o pentru prima dată dacă iese cu el la o întâlnire în 1953.

Anne Buydens lucra ca publicist de film la Paris, când i-a fost prezentat Kirk, care filma pe vremea aceea la „Lust for Life”, potrivit biografiei lor commune, intitulată „Kirk and Anne”.

„Douglas s-a uitat la mine și apoi mi-a zis: Ți-ar plăcea să ieși la cină cu mine și cu prietenii mei la un restaurant chic”. Și i-am zis: Nu, mulțumesc. Prefer să mă duc acasă să-mi fac singură niște ouă scramble. Nu se aștepta la un asemenea refuz”, a povestit Anne în carte.

Când a cunoscut-o, Kirk se pregătea să se căsătorească cu o altă femeie

Lui Anne i s-a propus să promoveze un film în care juca Kirk. Inițial, nu a vrut  nici să-l întâlnească pe Kirk, mai ales pentru că acesta era cunoscut în industrie ca un adevărat playboy. A refuzat atât invitația la cină, cât și oferta de job. Asta nu a făcut decât să-l înverșuneze și mai mult pe actor și a făcut tot ce i-a stat în putință să o cucerească.

‘Faptul că nu am impresionat-o cu siguranță m-a impresionat pe mine și eram decis să o cuceresc’, declara actorul în 2014.

Până la urmă au ajuns să formeze un cuplu. S-au căsătorit un an mai târziu,  pe 29 mai 1954, după ce Douglas a rupt o logodnă, amenințat fiind de Anne că urma să-l părăsească. De altfel, Anne chiar a ajuns să-și facă bagajele, moment în care Kirk a simțit că ar fi pierdut fără ea.

De altfel, întrebată într-un interviu recent care e secretul longevității mariajului lor, Anne, în vârstă de 100 de ani, a mărturisit fără să stea pe gânduri că a fost faptul că ea a închis ochii la infidelitățile soțului, care în luna decembrie va împlini 103 ani.

Anne Douglas a mai spus că întotdeauna a fost conștientă de relațiile extraconjugale ale soțului ei, dar a ales să le accepte.

Kirk Douglas și Anne au pierdut un copil

‘Kirk niciodată nu a încercat să le ascundă de mine’, povestește soția sa. ‘Ca europeancă, am înțeles că era nerealist să mă aștept la fidelitate totală într-un mariaj’, mai spune ea.

În timpul căsătoriei, Douglas a avut aventuri cu Rita Hayworth, Patricia Neal, Faye Dunaway și Christina Crawford. A încercat să o seducă și pe Lauren Bacall, dar fără succes.

Despre toate acestea a povestit chiar actorul, în biografia sa din 1988. I-a cerut voie soției sale să includă detalii despre relațiile sale extraconjugale și a primit permisiunea. Așa cum era de așteptat, cartea a devenit bestseller.

Anne și Kirk au împreună doi copii, Peter și Eric, cel din urmă murind în 2004, în urma unei supradoze accidentale de alcool și medicamente. Ceilalți doi fii ai actorului, Michael și Joel, sunt dintr-un mariaj anterior, cel cu Diana Douglas, terminat în 1951.

Ce l-a impresionat pe Kirk la soția cea cel mai mult a fost umorul ei. Ei i-a dedicat actorul un volum de poezii lansat în 2004. Una dintre poeziile preferate ale Annei e una care începe așa: ‘Iubirea începe la 80 de ani’. Referindu-se la acest vers, Anne declara cu umor: ‘I-a luat destulă vreme’.

Citește și: