Strategiile, lupta pentru alianțe, jocurile de persuasiune au fost principalele preocupări ale fermierilor, care încearcă să câștige teren pe ultima sută de metri. În ediția de ieri seară s-a dat start vot pentru alegerea celui mai harnic fermier. Telespectatorii își pot vota prin SMS favoriții, dintre toți cei 16 concurenți.

Acomodarea, bucuria revederii foștilor colegi și bunătățile aduse în fermă nu au durat mult, iar strategiile și-au făcut loc între simpatii, antipatii, alianțe și prietenii. Părerile despre votul decisiv și despre cine va fi cel eliminat au înclinat între doi jucători importanți: „Cred că sunt câțiva care îl vor ieșit pe Vasile, tocmai pentru a-l proteja pe Ipate!”, a spus Denis, „Dacă Vasile ar fi muncit mai mult și ar fi fost mai dedicat, nu i-aș fi acordat votul meu!”, a mărturisit Sorana. „Am o idee clară pe cine votez. Pe Vasile nu îl cunosc, nu am început cu el!”, a spus Anda, iar Marcel a completat: „Eu cred că o să fie Ipate cel care iese afară, iar Maria merge direct în finală!”.

Toți fermierii, pentru prima dată la aceeași masă

Iulia a adunat la masă toți fermierii acestui sezon, pentru prima dată împreună, astfel toți și-au dat cu părerea despre evoluția vizibilă a fermei și transformarea prin care a trecut. Iulia le-a reamintit cea mai importantă misiune pentru care se află în fermă: votul pentru eliminarea unui concurent și votul pentru a trimite pe cineva direct în finală. Cei 16 au spus lucrurilor pe nume și au îngropat securi vechi.

Credit foto: Pro Tv

Săptămâna aceasta, cei patru finaliști vor îmbrăca pe rând vesta de fermierul săptămânii. Prima și cea aleasă de Elena a fost Maria, urmată de Vasile, Paul și Lili. Elena a citit scrioarea pe care a lăsat-o la ieșirea din fermă cu lacrimi în ochi, iar vorbele ei au sensibilizat mulți oameni de la masă:

„Suntem norocoși! Experiența asta ne-a reamintit de cine suntem, de legătura noastră cu natura, cu animalele și cu Dumnezeu. După ce plecăm de aici, atunci când viața începe să ne trăiască pe noi și nu invers, hai să ne oprim puțin și să ne reamintim de ferma asta, de răsărituri, de apusuri, de răgetul măgarului și de nopțile în care cântam și râdeam!”.

Alianțele de stânga și de dreapta mesei au fost începute de Mircea și Marcel, care au dat startul campaniei pentru susținerea Mariei. „Există doi oameni încrâncenați în momentul acesta. Unul ar fi Stoian, pentru că eu am crezut că și-a asumat toate personajele. Și al doilea om încrâncenat, cel mai încrâncenat dintre toți de aici, este Marcel, asta pentru că soția lui este atât de aproape de premiu!”, a concluzionat Paul.

Atmosfera și discuțiile din fermă l-au făcut pe Vasile să se izoleze de restul: „Eu fizic și mental am ieșit din fermă!”. Benny a intrat plin de energie în fermă, ca un adevărat campion: „De când am intrat pe poartă am observat o schimbare, o mare schimbare pentru că totul arată foarte, foarte bine!”.

După împărțirea paturilor, fermierii s-au strâns în curte și au petrecut, au cântat toate melodiile compuse de ei în fermă și au dansat, reușind, astfel, să creeze o atmosferă frumoasă și să detensioneze spiritele încrâncenate.

Pregătirile pentru nuntă sunt în toi, iar alianțele merg mai departe. Organizarea și decorarea, gătitul, împărțirea și numărarea voturilor le ocupă cel mai mult timp!

Credit foto: Pro Tv

Până sâmbătă telespectatorii pot vota Cel mai harnic fermier, la numărul 1276, trimițând un SMS cu numărul aferent favoritului: 01. VASILE, 02. ANDA, 03. AMI, 04. MIRCEA, 05. DENIS, 06. SORANA, 07. MARIA, 08. LILI, 09. MARCEL, 10. OCTAVIAN, 11. ELENA, 12. SAVETA, 13. PAUL, 14. BENNY, 15. VIOREL, 16. ROXANA (tarif 0,48€ – TVA inclus).

 

Credit foto: PRO TV