Deși întreaga familie va fi prezentă, străbunica lui Archie, regina Eliasbeta a II-a, va lipsi. Regina are alte angajamente pentru începutul lunii iulie, atunci când e programat botezul.

Monarhul a participat la botezul prinților George și Charlotte, în 2013 și, respectiv, 2015, însă nu a fost prezentă și când a fost creștinat prințul Louis, în iulie 2018, cauza fiind aceeași: alte angajamente.

Încă nu au fost anunțate detalii despre ceremonie. Se știe însă că vor participa prințul Charles și soția, sa, Camilla, dar și prințul William și Kate. Cel mai probabil și mama lui Meghan, Doria, va zbura din SUA, pentru a fi prezentă la eveniment.

În ceea ce privește nașii, aceștia nu au fost încă anunțați, dar presa străină scrie că, cel mai probabil, Meghan o va ruga pe buna sa prietenă, fostă stilistă, Jessica Mulroney, mamă a trei copii, să accepte această onoare.

Ce va purta Archie la botez

La botez, Archie va fi îmbrăcat într-o robă din mătase și satin, asemeni celei purtate de mulți bebeluși regali. E o replică a veșmântului folosit pentru astfel de ocazii de peste 60 de bebeluși regali, inclusiv de regină.

Roba folosită foarte mulți ani era spălată în apă de zivor și ținută departe de lumină între botezuri, pentru ca țesătura să fie protejată. Dar în 2004 s-a decis că țesătura e prea delicată pentru ca roba, creată în 1841, să mai poată fi folosită. Atunci, îmsăși regina a cerut croitoresei sale, Angela Kelly, să creeze o replică exactă a veșmântului.

Vezi și Cu cine seamănă? Nouă fotografie adorabilă cu Archie, bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle

Citește și: