Prințul Philip i-a scris, în anul 1992, regretatei prințese Diana, potrivit revistei Oggi,  că el și Regina nu sunt de acord cu relația amoroasă pe care Charles o avea cu Camilla Parker, ci erau de partea prințesei. Mai mult, în scrisoare el își critică aspru fiul pentru alegerea pe care a făcut-o de a se despărți de Diana ca să fie cu amanta care le-a distrus mariajul, făcând astfel de râs palatul Buckingham.

„Nu ne-am imaginat vreodată că el ar putea să te părăsească pentru ea. Nu îmi pot imagina ca un om în toate mințile să te părăsească pe tine pentru Camilla. O asemenea perspectivă nu ne-a trecut niciodată prin minte”, au fost cuvintele Prințului Philip pentru Diana.

Philip, în vârstăa cum de 97 de ani și care din  2017 s-a retras din viața publică, era în mod evident de parte norei lui și și-a exprimat, de asemenea,  simpatia și sprijinul față de Lady Di, oferindu-se să fie mediator în războiul dintre ea și Charles.

Citește și: Prințesa Diana a confruntat-o pe Camilla Parker. A vrut să știe de ce continuă să se vadă cu soțul ei. Cuvintele dureroase pe care i le-a spus lui Lady Di

Prințul Philip l-a criticat aspru pe Charles pentru alegerea făcută

De asemenea, el i-a spus Dianei că este de părere că Charles este „un fraier” și dacă ar fi fost în locul lui nu și-ar fi riscat niciodată reputația pentru a fi cu o altă femeie.

El a mai menționat că va face tot posibilul să o ajute pe Diana și pe Prințul Charles: „Nu pot decât să repet ce am spus înainte, dacă îmi permiți, voi face mereu tot posibilul pentru a te ajuta pe tine și pe Charles. Dar sunt gata să recunosc că nu am niciun talent în a fi consilier de mariaje”.

El a întrebat-o pe Diana, într-o altă scrisoare, dacă și ea are vreo vină că mariajul cu Charles s-a destrămat. „Poţi să priveşti sincer în sufletul tău şi să spui că relația lui Charles cu Camilla nu a avut nimic de a face cu comportamentul tău față de el în mariaj?”, a întreba-o Philip pe Diana. De asemenea, Philip a adăugat că nici el, și nici soția lui, regina, nu vor fi niciodată de acord cu relația fiului lor cu Camilla și nu vor permite ca Diana sau Charles să aibă relații amoroase pe viitor. „Nu vom permite ca niciunul dintre voi să vă afișați cu alți iubiți”, îi mai scris prințul consort.

Detalii despre problemele avute de Charles și Diana au fost dezvăluite publicului pentru prima dată în perioada în care au fost scrise aceste scrisori. Cum scandalurile privind mariajul lor nu se mai opreau, Regina Elisabeta a hotărât să fie de acord cu divorțul celor doi. Acesta a fost pronunţat la 28 august 1996, în urma lui Diana primind suma de 17 milioane de lire sterline, împreună cu un ordin legal prin care i se interzicea să mai dea amănunte presei.

În trecut, Diana i-a mărturisit secretarului privat de pe vremea aceea, Patrick Jephson, că suportul din partea socrului ei a însemnat mult pentru ea.

Citește și: