Petronela Rotar a fost multă vreme clienta psihologilor, însă acum a devenit ea însăși specialist, urmând să termine anul viitor și formarea ca psihoterapeut. Atât terapia individuală, dar și cea de grup, au ajutat-o să-și înțeleagă mai bine trecutul și suferințele. Primul iubit a murit într-un accident de mașină când fetița cea mare nu împlinise niciun an, s-a despărțit de al doilea soț, iar acum la cei 44 de ani și la cea de-a treia căsnicie, poate spune că este un om liniștit.

Invitată la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu’”, cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, Petronela Rotar a vorbit deschis despre sexualitate, copii și adulți.

„Dacă ar exista educația emoțională în școli, s-ar rezolva și cea sexuală. Am avut la un moment dat un grup de lucru cu mulți oameni încercând să forțăm cumva  asta, mă refer la un proiect de lege. Noi și când vorbim despre educație sexuală și despre educație emoțională, plecăm de la premisa că avem oameni pregătiți să facă asta. Or, nu există. Noi, în primul rând, avem de lucru la noi ca adulți ca să ajungem în fața copiilor și să le vorbim despre lucruri cu naturalețe, fără să ne rușinăm. Noi, ca adulți, nu avem capacitatea emoțională să facem lucrurile astea și atunci ne va lua foarte mult timp să ajungem în poziția în care noi să putem fi în regulă cu asta pentru a le preda mai departe copiilor”, a explicat psihologul.

„Cred că este nevoie să ne educăm noi pe noi, să existe multă informație bună și validă, să fim curioși, să se vorbească despre subiectele astea. La noi, mentalul colectiv e îmbâcsit cu mituri, cu tot felul de zicători și proverbe absolut grotești, misogine, sexiste etc.”, a mai continuat Petronela Rotar.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –