Dacă bucătăria îi ocupă tot timpul anului, vara are gust de mare pentru chef Cătălin Scărlătescu, care și-a făcut o tradiție din a pleca cu barca pe mare. Vacanța înseamnă pentru cunoscutul jurat de la Antena 1 prieteni, preparate din pește și zile însorite petrecute pe mare, cu barca. Anul acesta, chef Cătălin și-a adunat prietenii și împreună au petrecut o săptămână pe apele grecești și au făcut turul coastei Peloponeze, cu Poros, Spetses, Leonidas, Hydra.

„A fost o experiență mai frumoasă pentru că am plecat mai mulți. Am fost vreo 7 bărci, eu și cu cei de la Party Sails. În drum spre Poros, de exemplu, am făcut baie în mijlocul mării, apoi ne-am oprit în oraș și am mers la cea mai bună tavernă, Posedion, unde Cristi, un bucătar român, gătește dumnezeiește. Are cea mai bună salată de caracatiță”, povestește încântat cheful.

Și pentru că atunci când ai un chef la bord vacanța are și miros de bucate delicioase, toți musafirii de pe barcă s-au delectat cu celebra tocăniță de pește gătită de Cătălin. „Fiecare zi parcă a fost mai frumosă decât alta. Am făcut baie, am gătit pe barca, am luat pește din Spetses, de la pescărie, și le-am făcut celor de pe barcă vestita tocană de pește la slow cooking. Suntem la al doilea an de vestita tocană de scorpie de mare.”

Întors în țară, chef Scărlătescu se pregătește pentru ediția de București a Festivalului Scoicilor, pe 7, 8, 9 și 10 iulie, după care va începe filmările pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”.

 

Credit foto: Antena 1

Scărlătescu, în vacanța de vară

Credit foto: Antena 1

Credit foto: Antena 1