Deși verdictul trebuia să fie dat de judecătorii de la Tribunalul de Mare Instanță din Nanterre pe 4 iulie, aceștia au spus că au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la concluzie și au amânat decizia până pe 5 septembrie, lună în care se fac cinci ani de când au fost făcute fotografiile. Cuplul regal a lansat procedurile legale în 2012, iar o instanță i-a interzis revistei Closer să mai publice și alte imagini.

Citește și: E îndrăgostită ca o adolescentă. Jennifer Lopez se mărită a patra oară la 48 de ani

Kate a fost fotografiată în sânii goi într-un castel din sudul Franței

Imaginile cu Kate Middleton în sânii goi, realizate în septembrie 2012, au iscat un adevărat scandal la acea vreme. Ducesa a fost fotografiată în timpul unei vacanțe pe care aceasta o petrecea împreună cu soțul ei la un palat din sudul Franței, deținut de un nepot al reginei Elisabeta a II-a.

Kate a vrut să se bucure de soare pe terasa luxoasei proprietăți și să se bronzeze  fără urme și a renunțat la sutien pentru că nu era nimeni în castel. Însă niște fotografi, ce stăteau pe urmele lor, au reușit să surprindă câteva cadre cu ducesa cu ajutorul unor lentile telefotografice. Imaginile cu Kate în sânii goi au apărut în revista „Closer”, dar și în ziarul local „La Provence”.

Citește și: Ce note a luat băiatul lui Dan Bittman la examenul de Bacalaureat

Kate Middleton și prințul William au cerut despăgubiri uriașe

Cuplul regal a dat în judecată celebra revistă, cerând despăgubiri de 1,3 milioane de lire sterline, dar și ziarul local de la care a cerut 42.000 de lire  pentru violarea intimității. Potrivit The Sun, reprezentanții „Closer” au declarat că au publicat imaginile topless, pentru că au crezut că au fost făcute într-un loc public, în timp ce jurnaliștii  „La Provence” s-au mulțumit să publice doar fotografiile cu ducesa în costum de baie.

„În septembrie 2012, eu și soția mea ne-am gândit că am putea să mergem pentru câteva zile în Franța într-o vilă retrasă deținută de un membru al familiei mele ca să ne bucurăm de intimitatea noastră. Cunoaștem Franța și pe francezi și știm că, în general, respectă viața privată,  și mai ales pe cea a oaspeților ei. Modul clandestin în care au fost realizate aceste fotografii a fost deosebit de șocant penru noi pentru că ne-a încălcat intimitatea”, a declarat William în fața judecătorilor. De asemenea, el a precizat că faptul că aceste fotografii au fost făcute le-a provocat și „mai multă durere”, în lumina morții mamei sale și a hărțuirii pe care a trăit-o, aceasta murind într-un accident de mașină, în încercarea de a scăpa de paparazzi.

Citește și: