Trupa A.S.I.A. va urca din nou pe scenă, pentru un concert exploziv la Sala Palatului din București, programat pentru data de 6 martie 2023. Cele patru artiste care își vor revedea fanii, live, sunt Anca Neacșu, Sorana, Iana Novac și Anemona Niculescu. De pe afiș iată că lipsește tocmai Irina Nicolae, iar acest fapt a generat un scandal uriaș, cum nu a fost până în acest moment, în istoria acestei trupe.

Dezamăgită că a fost lăsată pe dinafară, Irina Nicolae a anunțat, pe Instagram, că și-a cumpărat bilet la concert și va sta, în primul rând al sălii, alături de fanii ei.

„Eu voi fi în public, lângă voi! Pe scenă nu am fost invitată, dar vă onorez cu prezența mea în public! Realizările mele nu pot fi șterse chiar dacă nu s-a dorit prezența mea acolo! Eu sunt și voi rămâne parte din fenomenul numit A.S.I.A.! Că se vrea, că nu se vrea, succesul acestei formații va fi întotdeauna legat de numele meu! În viață poți pierde multe și ți se pot fura multe, dar demnitatea, respectul, realizările și visele vor fi întotdeauna ale tale! Va iubesc și va mulțumesc pentru tot!”, a mai scris Irina, pe Instagram, acolo unde a vorbit cu fanii ei, șocați de toată situația.

Citește și: Scandal uriaș în trupa A.S.I.A. Irina Nicolae nu a fost invitată la concertul aniversar: „Am avut un șoc. Mi se pare degradant și înjositor”

Sorana, categorică: „Trupa este acum alcătuita din Anca, Iana și Anemona plus subsemnata”

Și, pentru că online-ul fierbe de furia fanilor, care vor să o vadă pe Irina Nicolae la concert, Sorana a scris câteva explicații. Ea spune că s-au reunit în această formulă încă din septembrie 2022, când a avut loc concertul aniversar al Ianei Novac, și tot așa vor funcționa în continuare. Sorana declară că se pune la care refacerea trupei, nu doar acel concert din 6 martie, și că vor urma turnee, concerte și piese lansate. Iată cum a răspuns ea întrebărilor fanilor, de pe Instagram.

„Varianta în care ne-am reunit este cu Iana Novac. Ea este cea care a dat startul acestei reuniuni, anul trecut la concertul ei aniversar. Așadar, aceasta este varianta reunită.

Zilele viitoare o să apară și comunicatul de presă prin care o să răspundem la toate întrebările și o să vă spunem întrega poveste. Acesta nu e doar un concert aniversar, ci refacerea trupei. Urmează concerte și turnee”, explică Sorana.

„În ce formulă revine? E bine de știut”, o întreabă un fan. „În formula pe care o vezi în poză, Anca Neacșu, Iana Novac, Anemona Niculescu și subsemnata. Și, evident, alături de CREATORII acestei trupe, Florin Ionescu și Adrian Ordean. Suntem echipă mare”, a mai spus Sorana. „Trupa este acum alcătuita din Anca, Iana și Anemona plus subsemnata”, a punctat Sorana.

Iana Novac: „Lumea e dornică să ne audă iar hiturile”

În replică, Ianna Novac, a declarat că Irina Nicolae nu a răspuns invitației de a participa la concertul său aniversar, din luna septembrie 2022, când dintre cele opt fete care au trecut de-a lungul timpului prin trupa ASIA au fost prezente doar Sorana, Anca Neacșu și Anemona.

„Irina (Nicolae – n.r.) nu a fost chemată pentru că, la spectacolul meu aniversar, unde au fost invitate toate cele 8 fete, doar cele 3 au răspuns prezent. În plus, toate patru vom continua să cântăm în trupa ASIA, iar spectacolul de la Sala Palatului marchează revenirea noastră pe scenă. Am decis să revenim în urma succesului pe care l-am avut cu fetele, la spectacolul meu aniversar. Lumea e dornică să ne audă iar hiturile”, a declarat Iana Novac pentru Playtech.ro.

„Am început repetițiile, nu mai avem timp prea mult. Deja am și înregistrat piese pentru un album. Acum suntem mature. Este exclus să reînviem moda codițelor de pe scenă. Nu mai puteam cânta pe negative. Acum trebuie să fim la alt nivel. Bandul nostru repetă deja intens. Chiar mai des decât noi”, a mai spus Iana pentru sursa citată.

trupa-asiaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Trupa A.S.I.A, un fenomen în muzica românească

A.S.I.A. a fost o formaţie românească de muzică pop, înfiinţată în 8 martie 1999, şi care s-a destrămat în anul 2006. Numele formaţiei este un acronim al prenumelor celor patru cântăreţe care au alcătuit trupa iniţială: Anca, Sorana, Irina şi Anemona.

După mai multe schimbări de componenţă, formula finală a trupei a fost alcătuită din: Sorana, „Anca“ Silvia Sârbu, Alina Crişan şi „Ianna“ Novac. În perioada 2000-2002, Alexandra-Cristina Potora a înlocuit-o pe Anemona Niculescu. Formația a fost un adevărat fenomen în muzica românească, fetele fiind un fel de Spice Girls de România, care s-au bucurat de un succes amețitor.

Citește și: Blestemul trupei A.S.I.A.? Divorțuri pe bandă rulantă, infidelități și ghinion în amor

Citește și: Irina Nicolae și Marius Vizer, petrecere grandioasă pentru fetița lor de 5 ani. Ținutele, torturile, meniul și decorul au fost ca la palat