Trupa A.S.I.A. va urca din nou pe scenă, pentru un concert exploziv la Sala Palatului din București, programat pentru data de 6 martie 2023. Cele patru artiste care își vor revedea fanii, live, sunt Anca Neacșu, Sorana, Iana Novac și Anemona Niculescu. De pe afiș iată că lipsește tocmai Irina Nicolae, iar acest fapt a generat un scandal uriaș, cum nu a fost până în acest moment, în istoria acestei trupe.

Dezamăgită că a fost lăsată pe dinafară, Irina Nicolae a anunțat, pe Instagram, că și-a cumpărat bilet la concert și va sta, în primul rând al sălii, alături de fanii ei.

Irina Nicolae: „Că se vrea, că nu se vrea, succesul acestei formații va fi întotdeauna legat de numele meu!”

„Vin, fetelor, la reuniune! Mi-am cumpărat bilet!!! Sunt în primul rând, lângă oamenii care m-au ajutat să am 25 de ani de carieră, PUBLICUL. Mulțumesc și mă înclin în fața lor!”, a scris Irina.

„Din păcate, nu am fost invitată să îmi onorez publicul și cei 25 de ani de carieră! Dar voi fi cu voi, publicul, în față căruia mă înclin”.

„Eu voi fi în public, lângă voi! Pe scenă nu am fost invitată, dar vă onorez cu prezența mea în public! Realizările mele nu pot fi șterse chiar dacă nu s-a dorit prezența mea acolo! Eu sunt și voi rămâne parte din fenomenul numit A.S.I.A.! Că se vrea, că nu se vrea, succesul acestei formații va fi întotdeauna legat de numele meu! În viață poți pierde multe și ți se pot fura multe, dar demnitatea, respectul, realizările și visele vor fi întotdeauna ale tale! Va iubesc și va mulțumesc pentru tot!”, a mai scris Irina, pe Instagram, acolo unde a vorbit cu fanii ei, șocați de toată situația.

Irina Nicolae: ” Eu mi-am dorit acestă reunire, dar că nu am fost niciodată invitată, chemată”

Irina a explicat, pentru Playtech Știri, că nu a fost căutată de nimeni pentru acest concert, deși Adrian Ordean, fondatorul trupei, spunea contrariul. „Adi Ordean nu m-a căutat. Nimeni niciodată nu m-a contactat pentru acest concert. El a fost ca tatăl meu. Omul acesta m-a văzut la un festival și m-a invitat să cânt în ”Schimbul 3”. Eu nu uit oamenii care m-au ajutat în carieră.

Chiar am vrut să îi trimit un mesaj în care să-i spun că sunt extrem de dezamăgită. După ce am plecat din ASIA, când veneam în țară îl vizitam, nu era zi de naștere sau Crăciun să nu îi trimit un mesaj. Mi se pare strigător la cer ce se întâmplă acum. Și nu are legătură că am copil.

Nu poți să-mi găsești scuze că am copil, că locuiesc în Ungaria și că n-am timp de repetiții. Sunt la 50 de minute de România. Dar, puteam fi oriunde în lumea asta, la urma-urmei, este vorba despre munca mea de o viață.

Nu vreau absolut nimic de la ele, vreau doar ca oamenii să înțeleagă faptul că nu sunt pe scenă cu ele pentru că nimeni nu mi-a spus de vreun concert aniversar, am aflat deschizând pe Instagram un afiș. Mi se pare degradant și înjositor.

Este dezamăgitor, mai ales după o carieră frumoasă și niște relații extraordinare, căci n-am plecat cu discuții. Oamenii să înțeleagă faptul că eu mi-am dorit acestă reunire, dar că nu am fost niciodată invitată, chemată.

N-are legătură că am familie, asta nu însemnă că nu pot să-mi respect un contract, este dezamăgitor. Am avut un șoc, nu știu cum să cataloghez, decât dezamăgire. Indiferent câte concerte au mai avut ASIA, succesele vor fi legate de numele meu.

Îmi pot lua multe lucruri, dar niciodată nu-mi pot lua demnitatea. Am cântat cu trupa ASIA din 1999 până în 2005, cei mai frumoși ani. Apoi, ei au rămas cu Iana”, a declarat Irina Nicolae, pentru Playtech Știri.

Ce spune Adrian Ordean

Adrian Ordean, artistul care a înființat, la începutul anilor 2000, celebra formație, a spus de ce Irina Nicolae a fost înlocuită cu Iana Novac. „Misterul se rezolvă foarte repede. Irina nu poate veni în țară. Locuiește și trăiește de ani buni în străinătate. Ăsta e motivul pentru care nu ia parte la concert. Vremurile s-au schimbat, ele au devenit femei măritate, unele au și copil. Acesta este și cazul Irinei, după cum se știe.

Și, atunci când am avut ideea unui nou concert marca A.S.I.A, toate astea implică și repetiții foarte serioase, pe termen lung. Irina ne-a anunțat cu regret că nu poate veni o perioadă atât de lungă, alături de un copil mic”, ne-a indicat, exclusiv pentru Playtech Știri, cel care a făcut istorie în muzica românească, împreună cu trupe de neuitat, precum „Roșu și Negru”, „Compact” și „Schimbul 3”, a declarat Adi Ordean pentru Playtech Știri.

trupa-asia-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Trupa A.S.I.A, un fenomen în muzica românească

A.S.I.A. a fost o formaţie românească de muzică pop, înfiinţată în 8 martie 1999, şi care s-a destrămat în anul 2006. Numele formaţiei este un acronim al prenumelor celor patru cântăreţe care au alcătuit trupa iniţială: Anca, Sorana, Irina şi Anemona.

După mai multe schimbări de componenţă, formula finală a trupei a fost alcătuită din: Sorana, „Anca“ Silvia Sârbu, Alina Crişan şi „Ianna“ Novac. În perioada 2000-2002, Alexandra-Cristina Potora a înlocuit-o pe Anemona Niculescu. Formația a fost un adevărat fenomen în muzica românească, fetele fiind un fel de Spice Girls de România, care s-au bucurat de un succes amețitor.

Citește și: Irina Nicolae și Marius Vizer, petrecere grandioasă pentru fetița lor de 5 ani. Ținutele, torturile, meniul și decorul au fost ca la palat

Citește și: Blestemul trupei A.S.I.A.? Divorțuri pe bandă rulantă, infidelități și ghinion în amor

Citește și: Trupa A.S.I.A. se reunește după 17 ani. Solistele au anunțat data marelui concert

Citește și: Anca Neacșu, ex-ASIA, a divorțat oficial. ”S-a terminat” Artista a ieșit plângând din sala de judecată. Fostul soț nici nu a fost prezent!