În ultimii ani, Sandra a început să joace cartea discreției, preferând să-și țină viața personală departe de ochii curioșilor. Nici rolurile nu au mai fost atât de multe, semn că a vrut timp cu copiii ei, dar și cu iubitul.

În 2012, Sandra Bullock intra în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bine plătită actriță, cu 56 de milioane de dolari. Din punct de vedere al încasărilor, cele mai de succes pelicule ale sale au fost „The Proposal” și „The Blind Side”. Pentru acesta din urmă a primit un Oscar și un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, grație interpretării lui Leigh Anne Tuohy.

Sandra Bullock și-a petrecut copilăria în Europa

Deși s-a născut în Virginia, în 26 iulie 1964, Sandra s-a mutat cu părinții în Germania. Mama ei, Helga, a fost profesoară de canto și solistă lirică, iar tatăl ei, John, era antrenor. Primii 12 ani din viață i-a petrecut acolo și în alte locuri din Europa. Actrița vorbește fluent limba germană. Tot în copilărie a cântat într-un cor, a studiat baletul și a făcut canto.

După relocarea în SUA, a intrat cu totul în stilul de viață american. A fost majoretă și s-a logodit în timpul liceului cu un jucător de fotbal american. După absolvire s-a înscris la universitate, dar a renunțat în ultimul an pentru a deveni actriță.

A renunțat la facultate și s-a făcut actriță

Sandra Bullock, în serialul
Sandra Bullock, în serialul „Working Girl”, în 1990. Foto: Profimedia

S-a mutat în New York, unde s-a întreținut lucrând ca ospătăriță, iar în timpul liber lua lecții de teatru. În 1987 a obținut primul ei rol, în filmul „Hangmen”. După mai multe piese și producții independente, Sandra a pus mâna pe rolul principal în serialul „Working Girl”. A avut apoi șansa să joace cu actori cunoscuți precum Kiefer Sutherland, Jeff Bridges, Sylvester Stallone și Wesley Snipes. Marele succes l-a cunoscut în 1994, când a fost aleasă protagonistă în „Speed”, alături de Keanu Reeves. A urmat în ’95 rolul din „While You Were Sleeping”, iar aceste două pelicule i-au adus premii și recunoașterea internațională. S-a ales și cu o mulțime de admiratori care au plăcut-o nu numai pentru talent, dar și pentru frumusețea ei.

Alte roluri de mare succes din cariera Sandrei Bullock sunt cele din filmele „Miss Congeniality”; „Gravity”; „Bird Box”; „The Unforgivable”; „Ocean’s Eight”; „The Heat” sau „Extremely Loud & Incredibly Close”.

Viața amoroasă a Sandrei Bullock. A fost înșelată de soț cu un star de filme pentru adulți

Sandra Bullock a avut câteva relații cu bărbați celebri, printre care Matthew McConaughey și Ryan Gosling. De ambii s-a îndrăgostit pe platourile de filmare unde au lucrat împreună.

În 2005 s-a căsătorit prima și singura dată, cu Jesse James. A divorțat după cinci ani, pentru că acesta a înșelat-o de mai multe ori. În 2010, după ce actrița câștiga un premiu Oscar, afla că soțul o înșela cu o starletă de filme pentru adulți.

Din 2015, Sandra trăiește o poveste de dragoste cu fotograful Bryan Randall, pe care o ține departe de ochii curioșilor. Aceștia s-au cunoscut atunci când actrița l-a angajat pentru a face câteva fotografii de ziua de naștere a fiului ei. Recent, ea a mărturisit că Bryan este „dragostea vieții ei”. Cu toate acestea, nu se grăbește să se mai căsătorească, după experiența neplăcută trăită cu Jesse James.

Sandra Bullock și Keanu Reeves au fost îndrăgostiți unul de celălalt, dar nu și-au spus-o niciodată

sandra bullock și keanu reeves
Keanu Reeves și Sandra Bullock, 1994, în filmul „Speed”. Foto: Profimedia

În 2018, Sandra Bullock a recunoscut că a fost îndrăgostită de Keanu Reeves, după ce a jucat cu el în „Speed”, dar nu i-a spus-o niciodată. La scurt timp, și actorul canadian a declarat .același lucru: „Cu siguranță nici ea nu a știut că și eu eram îndrăgostit de ea”

În 2006, la 11 ani de la „Speed”, Sandra și Keanu s-au reîntâlnit pe platourile de filmare de la „The Lake House” și sunt prieteni și în ziua de azi.

Sandra Bullock a adoptat doi copii

Sandra Bullock și copiii ei, Louis și Laila, 2023. Foto: Profimedia
Sandra Bullock și copiii ei, Louis și Laila, 2023. Foto: Profimedia

Sandra Bullock nu are copii biologici, dar acest lucru nu a împiedicat-o să devină mamă.

În 2010, l-a ținut în brațe pentru prima dată pe Louis. Băiatul a fost cel care a convins-o pe actrița din „The Proposal” să adopte un al doilea copil. În 2015, nou-născuta Laila a intrat în familie. În același an, iubitul ei, Bryan, a intrat și în rolul de tată pentru cei doi.

„Louis și Laila primesc doar trei cadouri fiecare. Și așa este mult, dacă ne gândim că unii copii nu primesc nimic. Sandra crește copii cărora le pasă, știu să ofere înapoi, să împartă, își dau seama că sunt binecuvântați. Louis și Laila sunt mici, dar înțeleg”, spunea o persoană din apropierea Sandrei, acum câțiva ani. Pentru a sta mai mult cu Louis și Laila, în 2022, Sandra anunța că ia o pauză de la actorie.

A stat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se pregăti pentru un rol

În filmul „28 days”, Sandra Bullock interpretează rolul unei alcoolice dependente de droguri, constrânsă să petreacă 28 de zile într-o clinică de reabilitare. Actrița a stat cu adevărat câteva zile într-o astfel de clinică pentru a-și pregăti rolul.

În anul 2000 a supraviețuit unui accident aviatic

În 20 decembrie 2000, Sandra Bullock și încă un pasager au supraviețuit prăbușirii unui avion privat închiriat. Avionul s-a înfipt într-un morman de zăpadă, în timpul aterizării pe timp de noapte. În urma accidentului, trenul de aterizare s-a desprins, aripa dreaptă a fost distrusă parțial, iar aripa stângă s-a rupt.

Sandra Bullock este generoasă și face acte de caritate

Sandra Bullock a știut mereu să ofere din ceea ce a câștigat de-a lungul carierei sale. În 2001, după atacurile teroriste din SUA, actrița a donat un milion de dolari Crucii Roșii. A făcut la fel și în 2004, după dezastrul ce a urmat tsunami-ului din Oceanul Indian, dar și în 2010, după seismul din Haiti. În 2011 Sandra Bullock a fost prima care a donat un milion de dolari Crucii Roșii Americane după cutremurul din Japonia.

Sandra Bullock Oscar 2018SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Citește și: Fostul soț al Sandrei Bullock s-a căsătorit a cincea oară! Femeia cu 24 de ani mai tânără e fostă actriță de filme pentru adulți

Citește și: Keanu Reeves, detalii intime despre relația cu Alexandra Grant. Ce spune despre femeia cu 9 ani mai tânără, care i-a schimbat viața

Citește și: 15 curiozități despre Tom Cruise. A vrut să se facă preot, nu a știut să citească bine până la vârsta maturității, are trei căsnicii la activ și nu și-a mai văzut fiica de 10 ani