Bogdan Stanoevici a murit pe 12 ianuarie 2021 și în fiecare an de atunci, fie că e ziua decesului, fie că e ziua în care s-a născut, Sanda Ladoși scrie un text emoționant, pe Facebook. Este felul ei de a-i păstra amintirea vie celui de care a fost atât de apropiată.
„3 ani.Timpul trece, dar amintirile rămân. Dumnezeu să te lumineze în zborul tău etern! Cei care te-au iubit nu te vor uita niciodată. Bogdan Stanoevici…”, este mesajul Sandei Ladoși, lăsat în dreptul unei fotografii cu Bogdan (foto în galerie).
Cei doi nu au fost doar colegi în branșa artistică, ci și colegi în echipa managerială a Circului Globus. Au cântat împreună pe scenă și a fost o chimie evidentă între ei. Din păcate, după decesul lui Stanoevici, Sanda Ladoși a sesizat o coincidență bizară și a decis să nu mai cânte melodia „Noaptea-mi bate în geam”.
„M-am gândit cu tristețe la piesa Noaptea-mi bate în geam, foarte frumoasă de altfel, pe care o cântam cu Bogdan, care ne-a ieșit foarte bine. Se potriveau foarte bine timbrele noastre vocale. Acest duet a fost însă sortit…Nu-l mai cânt cu nimeni. Am cântat cu Gyuri Pascu, a murit, apoi cu Bogdan, a murit”, declara Sanda într-un interviu pentru Impact.ro.
:quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2024/01/bogdan-stanoevici-sanda-ladosi-1.png)
Sanda Ladoși: „Bogdan Stanoevici avea afecțiuni cu care putea trăi mulți ani de aici încolo”
Iar acest mesaj este doar unul dintr-un lung șir de texte în care Sanda Ladoși și-a strigat și revoltam, și tristețea. E scris chiar în anul în care a murit Bogdan Stanoevici.
„Nimic nu poate vindeca pierderea unui suflet drag. Nici timpul, nici activitățile zilnice, nici cariera. E acolo în permanență. Gândul către cel care ți-a luminat viața, te-a făcut să înțelegi lucruri, ți-a deschis mintea și lângă care ai făcut minuni fără să știi că ești capabil. O ființă blândă, iubitoare, caldă, generoasă, exact ceea ce este pe cale de dispariție azi.
Cum să nu deplângi o așa pierdere? Au trecut deja 7 luni foarte grele pentru cei rămași în urmă. Fiecare învață să trăiască fără tine, Bogdan. Greu fără lumina și bucuria pe care le dăruiai. Sună egoist, dar în clădirea în care intra se umplea de zâmbete și lumină. Asta știa el să facă…
Când ceva merge bine și e frumos ai sentimentul că e nesfârșit și că ai tot timpul din lume să te bucuri de asta. Niciodată nu crezi că poate veni ceva fulgerător să îți fure bucuria pe care cineva ți-o oferă, cu atât mai mult când cineva este sănătos, plin de viață, foarte
Bogdan Stanoevici avea afecțiuni cu care putea trăi mulți ani de aici încolo. Dar mă întreb, oare cât de fericit ar fi fost el, cel căruia îi curgea tricolorul în sânge, să își vadă țara decăzând fără a avea putința de a schimba ceva? Dumnezeu l-a iubit și l-a luat la el să îi curme suferința.
O, Doamne, și cât de mare era! Tu acum ești acolo, între îngeri, locul pe care îl meriți de fapt. Pentru mulți ai fost și aici pe pământ. E trist fără tine, e un gol ce nu are înlocuitor. Somn lin și pace veșnică dragul nostru!”, a scris Sanda Ladoși pe Facebook în 2021, la 7 luni de la moartea prietenului ei.
Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani
Bogdan Stanoevici s-a născut la 22 ianuarie 1958 și a murit pe 12 ianuarie 2021. Actorul, în vârstă de 62 de ani, a fost inițial depistat cu COVID-19 și internat la Spitalul Sf. Pantelimon din București, dar starea sănătății sale s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătată chiar în spital.
Pe 24 decembrie 2020, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul Sf. Pantelimon și transferat la Institutul Inimii din Capitală, unde echipa coordonată de prof. dr. Șerban Bubenek a făcut tot posibilul să-l salveze, dar a fost prea târziu.
Trupul actorului a fost incinerat la crematoriul Vitan Bârzești, iar cenușa a fost dusă în Franța, de către fosta soție. Bogdan Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul Victor Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.
Între 1979 şi 1989, acesta a interpretat o serie de roluri principale în film şi în teatru şi era unul dintre cunoscuţii membri al grupului SONG. Printre cele 13 lungmetraje în care a jucat înainte s-au numărat „Trandafirul galben” (1982), „Noi, cei din linia întâi” (1985) și „Secretul lui Nemesis” (1987).
A jucat în piese de teatru şi a apărut în mai multe emisiuni la Televiziunea naţională. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franţa unde și-a continuat cariera în cinematografie, apărând însă și în emisiuni de televiziune şi jucând pe scenele de teatru franceze. În februarie 2011 a revenit in România, cu ocazia premierei filmului israelo-franco-român, „Misiunea directorului de resurse umane” în regia lui Eran Riklis.