Starul filmelor lui Tarantino a avut, de-a lungul vieții, șase rude diagnosticate cu Alzheimer. Mama sa, bunicul, mătuşile şi unchii au fost diagnosticaţi cu demenţă, actorul devenind pentru aceştia un străin din cauza bolii.

”Am fost înconjurat de Alzheimer aproape toată viaţa. Bunicul meu a fost cel mai bun prieten al meu în copilărie, aşa că pentru mine a fost foarte dureros să văd că nu mă mai recunoştea.

Acelaşi lucru s-a petrecut cu mama, la scurt timp după ce a fost diagnosticată. Mama ei a avut (demenţă), la fel şi fratele ei, sora şi mătuşa din partea tatălui”, a povestit recent actorul.

”Este cumplit să ai pe cineva care te-a îngrijit şi care ajunge într-un punct în care nici măcar nu-şi mai aduce aminte cum te cheamă”, a declarat el.

Din acest motiv, actorul s-a alăturat unei campanii de conştientizare privind Alzheimerul. Vedeta e de părere că concepția potrivit căreia demenţa este inevitabilă la vârste înaintate este greșită. El este convins că Alzheimerul nu este un fenomen asociat în mod inevitabil cu înaintarea în vârstă, ci o afecţiune care poate fi oprită şi posibil vindecată.

Vezi și Demența Alzheimer vine și din vina noastră

Citește și: