Vedeta a devenit celebră odată cu rolul din musicalul „Cabaret“ din 1972.  Rolul Sally Bowles pe care l-a interpretat fabulos în celebra peliculă a transformat-o pe Liza Minnelli într-o vedetă de talie mondială. Filmul, regizat de Bob Fosse, a câştigat opt premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun regizor“ şi „cea mai bună actriţă în rol principal“. Însă, aceasta consideră că nu a venit momentul să se retragă și se pregătește să revină pe scenă.

Liza Minnelli, în „Cabaret” 1972SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Citește și:Cele mai amuzante replici ale familiei regale. Râzi în hohote

Va susține un concert în Las Vegas

„În ultimii ani a decis că vrea să o ia mai ușor, dar în ultimele luni a simțit dorința de a ieși din nou și a avut câteva  întâlniri”, a declarat cântărețul și pianistul Michael Feinstein(61 de ani) pentru revista Closer. În luna martie, legendara artistă și Feinstein, care sunt buni prieteni,  vor cânta împreună pe scena din Las Vegas. „Vrea să le arate faniilor ei că se simte foarte bine”, a mai spus Michael. El a precizat că a luat această decizie după ce un tabloid a scris despre ea că este foarte bolnavă și că nici nu mai poate să meargă. „În ciuda faptului că a suferit o operație la șold, Liza se simte foarte bine”, a mai adăugat el.

Minnelli s-a mutat din 2015 în Los Angeles și de atunci s-a bucurat de o viață liniștită și relaxată, însă acest lucru nu înseamnă că nu are deloc activitate. În ciuda vârstei înaintate, ia lecții de dans de două ori pe săptămână și ajuta fundația lui Michael, Great American Songbook. „Câteodată mai are dureri de spate, dar are o formă fizică de invidiat. Are grijă și de vocea ei. Cântă în fiecare zi și este cea mai disciplinată persoană pe care o cunosc”, a mai spus Michael.

„M-am întors, baby! Am luat o pauză destul de lungă de Instagram. Mi-a fost dor de voi”, a scris Minnelli și pe Instagram, unde a postat o poză recentă cu ea.

A fost căsătorită de patru ori

Liza Minnelli se numără printre acele personalităţi din lumea filmului care şi-au lăsat o amprentă puternică asupra evoluţiei stilului, alături de Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Grace Kelly, Marilyn Monroe.

Născută în 1946, fiica actriţei şi cântăreţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli îşi conturase deja o carieră ca actriţă de teatru muzical şi solistă în cluburi de noapte înainte să fie remarcată pentru prima oară pentru rolurile din filme, în „The Sterile Cuckoo” (1969), după care în „Tell Me That You Love Me, Junie Moon” (1970).

Viața nu i-a fost însă  lipsită de provocări. Are la activ patru mariaje eșuate, iar de-a lungul timpului s-a luptat cu dependeța de droguri și alcool. În 2015, ea a fost internată într-o clinică de dezintoxicare pentru abuzul de susbstanțe interzise, însă artista susține că acum se simte perfect.

Citește și: