Interpretul celebrei melodii „La Bohème”, Charlez Aznavour  a murit în somn, în noapte de duminică spre luni, în casa lui din Mouriès, sudul Franței,  iar procurorul francez Patrick Desjardin Tarascon a dezvăluit cauza morții, după ce a primit primele rezultate ale autopsiei. Potrivit acestuia, artistul, unul dintre giganții muzicii franceze, s-a stins din viață din „cauze naturale” ca urmare a unei insuficienţe cardiorespiratorii”.

Trupul artistului a fost descoperit luni către prânz la domiciliul din Mouriès (Bouches du Rhône), „în cada de baie aflată lângă dormitorul lui”, a precizat Parchetul din Tarascon într-un comunicat. O anchetă privind cauzele morţii a fost deschisă de Brigada de cercetări din Arles, sub conducerea procurorului din Tarascon.

Citește și: Unul dintre copiii Angelinei Jolie cu Brad Pitt, Shiloh, a fugit de acasă

În fața casei lui Charles Aznavour au fost depuse zeci de buchete de flori

„Caracterul suspect al decesului poate fi respins, dar circumstanţele morţii nu se cunosc cu precizie”, a declarat luni presei Patrick Desjardins, în faţa domiciliului cântăreţului.

Autopsia a avut loc la spitalul din Nîmes şi a permis stabilirea decesului cântăreţului care „a avut loc în dimineaţa zilei de 1 octombrie, survenind unui edem pulmonar acut responsabil de o insuficienţă cardiorespiratorie”, potrivit procurorului.

„Ipoteza unui înec urmată de disconfort este exclusă”, a spus procurorul.

Trupul neînsufleţit a fost înapoiat familiei. În faţa porţii proprietăţii de lângă Mouriès, lângă care au fost depuse zeci de buchete de flori, câteva persoane i-au adus artistului un omagiu, marţi după-amiază.

Citește și: