Presa germană scrie că fostul șef al Vaticanului este ”extrem de fragil”, citându-l pe biograful fostului papă, Peter Seewald, arată Agerpres.

Concret, Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe.

„Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris cotidianul german Passauer Neue Presse.

Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pe Benedict al XVI-lea pentru a-i prezenta biografia, arată cotidianul.

„În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a adăugat el.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.

Cei doi fraţi, amândoi hirotonisiţi în aceeaşi zi, în iunie 1951, erau foarte apropiaţi.

Primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, Benedict al XVI-lea, care a invocat motive de sănătate, a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican după retragerea sa.

Vezi și Papa Francisc a ajuns pe masa de operații. Suveranul Pontif a fost operat în mare secret. Care e starea lui  

Citește și:

S-au căsătorit sau nu? Edward Sanda spune cum stau lucrurile cu Cleopatra Stratan

Produsul ieftin pe care Meghan Markle îl are mereu în geantă. Tratează acneea și combate ciupiturile de insecte