Greva din învățământ din ultima perioadă a pus serios la încercare nervii tuturor. Trei săptămâni au părut copiilor, dar mai ales părinților, un secol, chiar dacă a avut motive bine întemeiată din partea profesorilor. În acest context, Rona Hartner a făcut câteva declarații legate de sistemul de învătământ din România și nu numai, dar și despre felul în care sunt tratați profesorii și copiii.

Rona Hartner este de părere că profesorii sunt plătiți foarte prost, iar atitudinea copiilor e departe să fie una adecvată.

„La ora actuală, este o mare problemă. Profesorii sunt discreditați și în Franța și peste tot în lume, copiii au impresia că, dacă stau opt ore la școală, sunt în lumea lor, și nu mai respectă deloc școala și nici profesorii, care și așa sunt prost plătiți de stat și au un orar greu, cu copii deloc respectuoși. Profesorii sunt prioritari într-o țară, ei sunt cei care lansează elite.

Elevii cred că dacă apasă pe un telefon șmecher, ceea ce poate face și o pisică, sunt alfa și omega. Nu, sunt zero, și fără profesori n-ar fi nimic în viață!

Statul ar trebui să dea un mesaj puternic în lume și să arate că ridică salariile profesorilor, pentru că ei sunt esențiali.

Verișoara mea este directoare de școală, i-a fost și ei foarte greu, din cauza acestei greve, dar e de acord că trebuie să aibă cu toții salarii consecvente, pentru că e o meserie foarte grea”, a spus actrița pentru impact.ro.

Ei trebuie să beneficieze de pensii și de condiții speciale. Profesorii te scot din noaptea minții, merită respect!”

Vedeta susține că profesorii trebuie să aibă salarii mai mari și ulterior să beneficieze de pensii și de condiții speciale.

„Am fost recent la un eveniment, unde conferențiarii erau plătiți foarte bine ca să transmită o experiență de viață. Profesorii transmit însă zilnic cunoașterea lor, prin urmare, trebuie plătiți mai bine decât acei conferențiari, ei trebuie să beneficieze de pensii și de condiții speciale.

Când intram în cancelarie, la Liceul German (unde a studiat ea, cu mulți ani în urmă, n. red.), păi, acolo era un loc într-un mare fel, de mare lux, de privilegiu. Profesorii se odihneau acolo. La acea demnitate trebuie să ajungă din nou cadrele didactice.

Profesorii te scot din noaptea minții, merită respect! Nu Internetul și ce mai găsești tu pe online, și care sunt numai aberații”, a adăugat ea.

Rona Hartner a decis să-și retragă fata de doar 15 ani de la școală

Date fiind părerile ei, vedeta a decis să-și retragă fiica de la școală, deși are numai 15 ani. Va da BAC-ul acasă, a decis Rona Hartner. Dar până atunci va avea parte de un an liber, pe care îl merită, a anunțat vedeta.

rona-si-fata-eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

„Pare un pic contradictoriu, pentru că atât timp am ținut fata în școli private. Îmi dau seama că îi trebuia un an sabatic, școala nu mai este ce era înainte, să stai câte patru ore la școală și apoi să ai timp de pasiunile și dorințele tale.

Ea vrea anul acesta să facă cursuri de hair-stylist. Ea are o pasiune foarte mare. Ea a făcut mai multe experimente în Franța. Am adus-o aici să învețe să facă cursuri de hair-stylist cu culori bio. Sunt niște secrete pe care trebuie să le învețe.”, a declarat Rona Hartner nu demult pentru Antena Stars.

Vezi și Rona Hartner, viața la doi ani după divorț. Și-a refăcut sau nu viața? Sfaturi pentru femeile căsătorite

Citește și:

Sorana Cârstea, în mijlocul unui scandal de proporții, după un mesaj publicat pe Instagram. Reacția lui Țiriac junior

Monica Tatoiu, despre cum se savurează corect șampania: „Nu se bea așa, decât dacă ești o fată crescută la vaci”