Al Bano și Romina Power au format unul dintre cele mai frumoase cupluri din showbiz-ul internațional, însă o tragedie i-a separat brusc. Romina Power și-a pierdut fiica și apoi căsnicia.

Ylenia Carrisi, prima lor fiică, a dispărut fără urmă în anul 1994, în zona oraşului New Orleans, în timp ce se afla în vacanţă. Avea 23 de ani. A urmat un lung șir de speculații despre dispariția fetei, iar Romina și Al Bano nu au încetat să spere că o vor găsi în viață. Ylenia a fost declarată oficial moartă, în 2014, însă Romina nu poate accepta această variantă tragică. În fiecare an, în luna noiembrie, luna în care s-a născut Ylenia, Romina postează mesaje emoționante. „Noiembrie este luna în care Ylenia s-a născut. A fost dată dispărută în SUA, în ianuarie 1994. Avea 23 de ani. Nu mi-am pierdut niciodată speranța că o voi îmbrățișa din nou. Știu că trebuie să se fi schimbat de atunci, dar, dacă cineva recunoaște o femeie ce seamănă cu această fată, vă rog să mă contactați. Vă mulțumesc și vă rog să distribuiți, dacă puteți”, a scris Romina Power pe Instagram.

Dispariția fiicei i-a zdruncinat mariajul cu Al Bano

Dispariția fiicei a devenit motiv de ceartă între ea și Al Bano. Cei doi au început să se acuze reciproc de neglijenţă în ceea ce priveşte creşterea şi educaţia Yleniei. „Lucrurile s-au schimbat după căsătorie. Dacă îl contraziceam, se înfuria, începea să urle. Era un dictator. Şi pentru mine, şi pentru fiica noastră”, declara Romina, pentru o revistă italiană.

O altă dramă care a marcat-o profund de Romina este moartea surorii sale mai mici, Taryn, care s-a stins acum doi ani, după o luptă grea cu leucemia. A lăsat în urmă 4 copii și o durere mare în sufletul Rominei. “Nu aș fi putut avea o soră mai bună”, spunea artista.

romina-si-al-bano-power-profimedia-3SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Romina și Al Bano vor cânta, în toamnă, la București și la Cluj

Romina Power a găsit puterea să meargă mai departe, în ciuda dramelor care i-au marcat existența, iar credința i-a fost un refugiu în toată această suferință. Practicantă a budismului, Romina a lansat, în 2017, cartea “Karma express”, o călătorie în proză spre pacea interioară. Romina promovează pe Instagram învățăturile lui Sadhguru, celebrul guru indian, cel mai urmărit yoghin din lume.

Romina și Al Bano Power vor susține un concert la BT Arena din Cluj-Napoca pe 13 noiembrie 2022. Concertul face parte din turneul live care cuprinde mai multe orașe din Europa, printre care Viena (30 septembrie), Zurich (22 octombrie), Sofia (8 noiembrie), București (11 noiembrie).

Al Bano și Romina Power, poveste tumultuoasă de iubire

Al Bano şi Romina Power, fiica actorului Tyrone Power, s-au cunoscut în 1965, la Sanremo și s-au căsătorit la 26 iulie 1970. Au adus pe lume patru copii: Ylenia (născută în 1970), Yari (49 de ani), Cristel (36 de ani) şi Romina Iolanda (35 de ani).

Celebrul cuplu, care în timpul căsniciei a lansat hituri pe care le fredonăm și azi, precum „Felicità”, „Ci sarà” sau „Sharazan”, a divorţat în 1999, divorţul fiind cauzat de dispariţia fiicei lor, Ylenia, în 1994, în SUA. Al Bano a acuzat-o mereu pe Romina că a iniţiat-o pe aceasta în consumul de droguri, în timp ce Romina îl acuza pe artist că a fost un “dictator” în familie.

După 14 ani de certuri şi ură, cei doi s-au împăcat în 2013 și au acceptat să cânte din nou împreună, la Moscova, la insistenţele unui producător rus. După despărţirea de Romina, Al Bano s-a cuplat cu vedeta de televiziune Loredana Lecciso (49 de ani), care i-a dăruit doi copii, Jasmine (21 ani) şi Albano Jr. (20 ani).