Invitată la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Romanița Iovan și-a deschis sufletul și a vorbit, în lacrimi, despre noaptea care i-a marcat existența.

În urmă cu câțiva ani, într-o noapte, un hoț a intrat în casa soților Iovan, moment în care pilotul Adrian Iovan, decedat între timp, s-a luptat cot la cot cu infractorul. Până să ajungă poliția, Adrian Iovan și-a luat arma de vânătoare și l-a împușcat mortal pe hoț.

Atunci a pierdut și sarcina

Instanța a stabilit că a fost legitimă apărare, însă ceea ce a urmat a fost un coșmar pentru Romanița, care și astăzi își amintește cu groază de acea noapte. Timp de două luni, creatoarea de modă nu a ieșit din casă. La acea vreme era însărcinată, însă nu a reușită să mai ducă sarcina. Trauma a declanșat un avort spontan.

Romanița Iovan a dezvăluit că mulți ani a dormit cu ușa încuiată la dormitor, de frică.

Aceasta a mai dezvăluit că s-a închis în ea, iar cărțile au fost singura ei consolare. Cu ajutorul cititului a reușit să treacă peste acest capitol dramatic din viața ei, dar mai ales peste pierderea copilului nenăscut.

Să știi că m-am încuiat mulți ani, foarte mulți. Și, apropo, nu aș dori nimănui să treacă prin ce am trecut noi.

Știu că e mult de atunci, dar nu s-au vindecat rănile și nu numai pentru că am pierdut o sarcină, apropo de chestia asta, acum este o chestie foarte haioasă, Albert știe, a citit și cartea, îmi spune ”mama, dacă nu venea hoțul, eu nu mă nășteam”, pentru că nu era el, era alt copil.

Eram obsedată, închideam ușa cu cheia și am închis-o mult timp după aceea, ceea ce este horror.

O amintire care s-a transformat într-un coșmar și care a durat o perioadă îndelungată și nu m-a durut atât de tare că s-a împărțit țara în două tabere, cât toate neadevărurile care au fost spuse și mărturisesc că am trăit momente în care, la un moment dat, îmi doream ca cei care mi-au făcut rău să treacă prin ceea ce am trecut eu(…)

Și nu mai vreau să mă gândesc la rău pentru cei care mi-au făcut rău, nici măcar nu vreau să iert, pentru că nu este de iertat. Nici măcar nu mai vreau să pun problema ”ce ar fi dacă…” și, pur și simplu, să mă bucur că am putut să trec peste perioada asta și fără să am un ajutor, în afară de cărți. Cărțile m-au ajutat, să știi.

Practic m-am închis, așa cum spui tu”, a dezvăluit creatoarea de modă.

Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan

Creatoarea de modă a vorbit, cu durere, și despre noaptea fatidică în care soțul său, Adrian Iovan, și-a pierdut viața în accidentul aviatic din Munții Apuseni.

Romanița Iovan a făcut dezvăluiri sfâșietoare, în aceeași emisiune, și despre noaptea în care soțul său, Adrian Iovan, care se afla la manșa avionului care a aterizat forțat în Munții Apuseni, și-a pierdut viața.

La acea vreme, creatoarea de modă a dezvăluit că tatăl fiului ei ar fi putut fi salvat dacă autoritățile făceau ceva și ar fi avut sprijin din partea celor din avion. În esență, soțul Romaniței a murit de frig, căci pe certificatul de deces scrie hipotermie, însă, în mintea afaceristei există și astăzi o mulțime de semne de întrebare.

Accidentul aviatic din Munții Apuseni din 2014, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și și studenta la medicină Aura Ion, a șocat țara întreagă și a ținut multă vreme primele pagini ale ziarelor. Zeci de semne de întrebare au fost ridicate în acel moment și toată lumea se întreba dacă cei doi ar fi putut fi salvați.

La aproape un deceniu de la tragicul accident aviatic, Romanița a dezvăluit că, la acea vreme, alături de un grup de prieteni a vrut să urce pe munte pentru a-și găsi soțul, dacă autoritățile nu erau în stare să facă ceva pentru persoanele care s-au aflat la bordul aeronavei.

Ultimele cuvinte ale lui Adrian Iovan au fost: ”Albert, te iubesc!”, a mai spus ea.

Ba mai mult, Romanița a mai precizat că atât ea, cât și Albert, fiul lor, simt că sufletul lui Adrian Iovan a rămas acolo, iar în fiecare an în comemorează așa cum se cuvine.

Creatoarea de modă a ținut se precizeze că soțul ei și-a dat viața pentru viața altor oameni.

Așa cum am mai spus, m-am întărit, iar inițiativa noastră, a grupului de prieteni și rude, de a urcat pe munte de fiecare dată a fost foarte bună și pentru Albert, a fost extraordinar, pe lângă faptul că noi simțim că sufletul lui a rămas acolo, pe lângă faptul că, din păcate, am fi vrut să putem să facem noi ceva.

Noi chiar am avut ideea de a pleca la Cluj și de a face noi ceva, să urcăm noi, să ajungem de la Cluj în zona respectivă, ceva ce era imposibil până la urmă, adică nu aveam cum, dacă statul nu a reușit să adune o mână de oameni să ajungă în timp util.

Romanița Iovan, fiul și iubitul ei, parastas în Munții Apuseni pentru Adrian Iovan. Au trecut 9 ani de la tragedia în care a murit pilotul

Până la urmă asta ne-a rămas, să-l comemorăm astfel încât nimeni să nu-l uite, pentru că, până la urmă, exact cum am zis, el a făcut doar să ajute alți oameni, el nu a vrut decât să ajungă la locul la care ar fi trebuit să preleveze organele echipa de medici, să poată ajuta niște oameni care aveau nevoie de acele organe. Și-a dat viața pentru viața altor oameni!”, a mai spus vedeta.

Vezi și Romanița Iovan, despre perioada Irinel Columbeanu și îmbătrânire. ”Sunt în situația în care îmi permit!” Apelează la bisturiu?

Citește și:

Concurenții America Express, despre decesele din familie. Puya: „Fratele meu a murit mult prea devreme”. Ce spune Andreea Antonescu despre tatăl ei

Anda Adam a decis că nu mai are nevoie de rochie de mireasă: „Mă mărit în…”