Regizat de Dragos Buliga și bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, ”The Wanderer” este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vânător de fantome și vampiri din lume, care împreună cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky.

Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră la meseria de jurnalist, Sorana (Raluca Aprodu), și care are în grijă și o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzațional pentru un reality show.

În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieții sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar.

Distribuția mai include actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonț), dar și pe Branko Duric, un celebru actor și muzician bosniac, în rolul lui Igor.

Aceeași echipă de producție ca ”Las Fierbinți”

Cu un buget semnificativ, ”The Wanderer” este un proiect românesc independent realizat de către o echipa internatională de producători și investitori a cărei producție a fost asigurată de către compania Frame Film (Las Fierbinți, Atletico Textila).

Filmările au avut loc în Sighisoara, Dofteana (jud. Bacău) și în București.

Armand Assante filmează pentru a doua oară într-o producție românească

Cu peste 120 de filme in portofoliu, cu un premiu EMMY pentru rolul din miniseria TV GOTTI, Armand Assante a intrat in istoria cinematografiei mondiale cu apariții iconice ca Ulise în miniseria ”The Odyssey”, regizată de Andrei Konchalovsky și produsă de Francis Ford Coppola. Sau în filmele lui Ridley Scot , „American Gangster” și ”1492- Conquest of Paradise” sau ”Q and A” – regia Sydney Lumet. ”The Wanderer” este a doua sa participare la o producție românească, după ”California Dreamin’”, film regizat de Cristian Nemescu.

Așa se face că Armand Assante și Răzvan Vasilescu se află la a doua lor colaborare, după California Dreamin’ , film premiat în 2007 cu marele premiu al secțiunii „Un Certain Regard”.

Credit foto: Bogdan Comănescu

Răzvan Vasilescu și Armand Assante, la a doua colaborare.

Credit foto: Bogdan Comănescu