„Suntem foarte speriați, cu adevărat foarte speriați. A trecut. A fost îngrozitor. Eu l-am simțit foarte puternic, nu știu cum a fost la voi, dar eu l-am simțit puternic”, au fost primele cuvinte declarate de Ioana Benedek după cutremur, într-un live pe Facebook .

 

Joana Benedek a lăsat telenovele pentru a deveni profesoară

JoanaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Citește și: Edith Gonzalez abia s-a vindecat de cancer și acum a trecut printr-o nouă tragedie. Prinsă în cutremurul de 7,1 din Mexic. Gestul emoționant făcut de actriță

Seismul a avut loc la două ore după un exercițiu în caz de cutremur

Aceasta a explicat că acest seism a avut loc la doar două ore după ce în Mexic s-a făcut un exercițiu în caz de cutremur, ceea ce i-a speriat și mai tare.  „Tot Mexicul a ieșit pe străzi pentru a participa la exercițiu, iar după numai două ore a avut loc un cutremur adevărat”, a mai spus actrița.

Celebra româncă a dezvăluit că ea s-a adăpostit în campusul universitar de la INVI, Instituto de Vivienda, unde ea este profesoară de inteligență spirituală. „Trebuie să recunosc că este un sistem bine organizat, toți oamenii sunt foarte controlați. Au educație civică și nu s-a iscat isterie.(…). Aici suntem în siguranță. Nu sunt cabluri, nu sunt copaci și toată lumea este bine aici. Nimeni nu a fost rănit”, a mai spus Ioana.

„Suntem bine, mulțumim, Bunule Dumnezeu.  Multumesc celor care s-au gândit la mine, pentru cuvintele voastre și afecțiune. Cutremurul a avut o magnitudine de 7,1, dar eu l-am simțit mai puternic”, a mai spus românca.

Un cutremur puternic de 7,1 grade a zguduit marți seară  Mexicul. Acesta este unul dintre cele mai devastatoare din istoria modernă a țării. Peste 200 de persoane și-au pierdut viața, printre care 20 dintre sunt copii, care se aflau într-o școală ce s-a prăbușit peste elevii aflați la cursuri.

Potrivit primelor estimări ale  US Geological Survey, epicentrul cutremurului a fost la Raboso, un oraş la 123 de kilometri sud-est de capitala ţării, însă locuitorii din Mexico City au resimţit puternic seismul.

 

Cum a devenit celebră Joana Benedek

S-a născut în București în 1972, iar imediat după absolvirea Liceului Pedagogic, în anul 1997, a plecat la unchiul ei în Venezuela. Acolo, norocul i-a ieșit în cale. Un reprezentant al unei agenții de modeling a remarcat-o pe stradă, iar de aici până la a fi protagonista a zeci de campanii publicitare nu a mai fost decât un pas, iar apoi a început să joace în telenovele, bucurându-se de un succes uriaș.

Primul său rol important a venit în 1991, în „Ruby Rebelde”, iar de atunci contractele au venit ca pe bandă rulantă, însă a ales să se retragă din lumina reflectoarelor în 2013, după decesul tatălui său. Deși s-a scris despre ea că a renunțat la telenovele pentru a se călăguri, Joana a negat aceste informații și a dezvăluit abia acum că a devenit profesoară.

Citește și: