Văduva lui Robin Williams, Susan Schneider, vorbește despre boala de care suferea actorul și care l-a distras atât de mult încât l-a făcut să se sinucidă.

Robin Williams avea un mic terorist în creier

Aceasta a scris un articol pentru jurnalul medical numit Neurologia pe care l-a denumit „Teroristul din creierul soțului meu”.

Susan Schneider spune că boala de creier LBD – demență cu corpi Lewy, se manifestă în moduri teribile – dificultăți la urinare, insomnie, simț scăzut al mirosului, stres maxim, paranoia, pierderi ale memoriei.

Boala LBD este neurodegenerativă și provoacă schiimbări violente de stări de spirit și halucinații.

Susan declară că în timpul filmărilor la „O noapte la muzeu 3”, Robin Williams suferea de atacuri de panică și uita foarte repede replicile.

În urmă cu o lună înaintea morții sale din 2014, actorul Robin Williams fusese diagnosticat cu Parkinson. El le-a spus atunci medicilor că vrea să-și reseteze creierul.

În ultima noapte de viață, lucrurile păreau că s-au mai îmbunătățit. A reușit să comunice normal cu soția sa.

Ultimul lucru pe care i l-a spus acesteia a fost „noapte bună, draga mea”.

Boala a evoluat extrem de rapid

În ultima parte a vieții sale, Robin Williams avea dificultăți tot mai mari de a calcula distanțele, se lovea mai tot timpul, suferea de anxietate și panică.

Boala a fost un coșmar care i-a terorizat pe amândoi soții Wiliams, cu precădere pe regretatul actor. Diagnosticul fusese pus în noiembrie 2013.

Boala LBD a evoluat extrem de rapid, iar teroristul care îi afectase grav creierul l-a împins la sinucidere în noaptea de 11 august 2014.

Robin Williams a fost găsit decedat în locuința sa. Actorul a fost unul dintre cei mai iubiți și străluciți actori ai generației sale.

Sursa foto Flickr