Evenimentul ajuns la cea de-a 18-a ediție va avea loc în perioada 29 noiembrie-7 decembrie, iar celebrul actor va fi invitat de onoare al Festivalului, urmând ca aici să i se aducă un tribut pentru întreaga carieră.

Robert Redford si sotia sa, Sybille SzaggarsSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

O figură proeminentă a cinematografiei contemporane, Redford s-a arătat mai mult decât încântat de această onoare. „Este o mare onoare să fiu invitat la Marrakech, ca să mă întâlnesc cu creatori și artiști care își vor împărtăși punctele de vedere. Multumesc Festivalului Internațional de Film de la Marrakech pentru această invitație generoasă”, a declarat actorul.

E un actor fascinant și un adevărat sex-simbol al aniilor `70 , pe care îl știe toată lumea din celebrul film „Propunere indecentă’, unde a jucat rolul unui multi-milionar excentric, pe nume John Gage, care îi oferă personajului principal din film, Diana, interpretată de Demi Moore, fabuloasă sumă de 1.000.000 de dolari ca să petreacă o noapte de amor cu el.

 

A anunțat că se retrage din actorie

Are o carieră de peste 50 de ani în cinematografie și a frânt inimile multor femei celebre, fiind considerat un bărbat fatal. Înalt, frumos, cu un corp atletic, cu o carismă puternică și o voce răvășitoare nu e de mirare că Redford a fost poreclit băiatul de aur al Americii, predecesorul lui Brad Pitt. De altfel, în anul 1998, revista People’ l-a desemnat cel mai sexy bărbat din lume.

Considerat unul dintre cele mai mari talente ale filmului american, Robert Redford a creat câteva dintre cele mai romantice scene din cinematografia, printre care amintim „The Way We Were’, cu Barbra Streisand, „ Out of Africa’, alături de o Meryl Streep,  în „Propunere indecentă’, alături de Demi Moore, sau în „Desculți în parc’, alături de Jane Fonda. Însă, nici la 83 de ani nu arată rău.  Ce-i drept a devenit doar o umbră a bărbatului sexy care era. Deși timpul și-a pus amprenta pe chipul lui, acesta uimește cu fiecare apariție a lui prin eleganță.

 

Charles Robert Redford Jr. s-a născut la 18 august 1936, într-un cartier multicultural din Santa Monica, California, fiind fiul Marthei Hart, şi a lui Charles Robert Redford Sr. La sfârșitul anului trecut, a anunțat că se retrage din actorie pentru că a început să-și uite replicile, dedicându-se acum doar regiei.

„Am obosit să joc în filme. Sunt o persoană nerăbdătoare și în consecință îmi este greu să repet anumite scene. În acest moment al vieții mele, sunt mulțumit că nu depind de nimeni. Odată ce vor fi terminate am să-mi iau la revedere de la actorie și am să mă ocup doar de regie’, a spus el, în urmă cu doi ani.

Deși este celebru pentru cariera sa de actor, Redford a câștigat un premiu Oscar în 1981 pentru regie cu filmul „Ordinary People’. El a mai primit un Oscar onorific, pentru întreaga carieră, în 2002.