Acest premiu, care este acordat de Film Society of Lincoln Center celor mai remarcabile talente din industria filmului l-a recompensat pe Robert Redford în cadrul unui eveniment de gală care a avut loc marți seara la New York. Starul american a primit trofeul Charlie Chaplin din mâinile legendarelor actriţe Jane Fonda şi Barbra Streisand.

Robert Redford are o carieră impresionantă, care include roluri memorabile în peste 30 de filme ca „Toţi oamenii preşedintelui/ All the President’s Men”, „Cacealmaua/ The Sting”, „Născut învingător/ The Natural”) sau „Marele Gatsby/ The Great Gatsby”. A și regizat o serie întreagă de filme ca „Oameni obişnuiţi/ Ordinary People”, pentru care a și obținut două premii Oscar în 1981, și „Cândva, pe aici, trecea un râu/ A River Runs Through It”.

De asemenea, actorul și regizorul american este implicat în activitatea Institutului Sundance, care sprijină scenariştii şi regizorii aflați la început de drum. Institutul organizează anual, în statul american Utah, un festival dedicat cinematografiei independente.

Credit foto: Flickr.com