Starul din seria „Twilight” a fost numit cel mai frumos bărbat din lume, trăsăturile lui fiind aproape de perfecțiune, potrivit unui studiu ce folosește  măsurători care se raportează la Proporția de Aur a frumuseți Pi (Golden Ratio a frumuseții Phi), definită încă din timpul Greciei Antice de artiştii vremii, notează Daily Mail.

Potrivit studiului, Pattinson are „fața perfectă”, obținând un procent de 92,15, fiind cel mai mare scor din top.

Ochii lui, sprâncenele, nasul, buzele, bărbia, maxilarul şi forma feței ale starului de la Hollywood au fost măsurate şi comparate cu cele ale altor celebrităţi, iar după o analiză atentă a doctorului estetician Julian De Silva din Londra, Pattinson i-a surclasat pe mult mai râvniții  Brad Pitt, Bradley Cooper şi George Clooney. Chipul lui se apropie cel mai mult de ideea de perfecțiune, așa cum o vedeau grecii antici.

Robert Pattinson a fost numit cel mai frumos barbat din lumeSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Brad Pitt și Bradley Cooper, în top 3

Proporția de Aur a frumuseții Pi provine din Renașterea europeană și reprezintă o ecuaţie folosită de artişti şi arhitecţi ca ajutor în timpul creării capodoperelor lor. Aceasta a fost folosită și de Leonardo Da Vinci pentru realizarea corpului bărbătesc perfect în celebra lucrare „Omul Vitruvian“.

Cercetătorii au adaptat formula matematică pentru a explica ce face o persoană frumoasă. Se măsoară lungimea şi lăţimea feţei cuiva şi apoi se împart rezultatele, premisa fiind că, cu cât raporturile unei feţe sau ale unui corp sunt mai apropiate de numărul Pi-1.618, cu atât acestea devin mai frumoase. Măsurătorile se fac de la linia părului frunţii până la locul dintre ochi, de la locul dintre ochi la partea inferioară a nasului şi de la partea inferioară a nasului până la partea inferioară a bărbiei. O persoană este considerată a fi mai frumoasă dacă numerele obţinute la măsurătoare sunt egale. Se acordă apoi atenţie simetriei şi proporţiei feţei. Pentru ca un om să fie considerat „frumos“, lungimea urechii trebuie să fie egală cu lungimea nasului, iar lătimea unui ochi trebuie să fie egală cu distanţa dintre ochi.

„Robert Pattinson a fost câstigătorul detaşat atunci când toate elementele feţei au fost măsurate pentru a defini perfecţiunea fizică“, a declarat Dr De Silva,  specialist  în cosmetică facială şi chirurgie plastică. Lista a fost întocmită folosind cele mai noi tehnici de mapare computerizată.

„Acest brand nou de computer cu tehnologii de mapare ne permit să rezolvăm misterele a cee ace îi face pe unii frumoși fizic și această tehnologie de ajută când plănuim operații pentru pacienți”, a mai spus medicul.

De Silva a explicat că Robert Pattinson s-a clasat în top 5 la toate categoriile, având trăsături extrem de frumoase, iar cel mai prost scor l-a luat la buze.

„Singurul scor mai slab a fost la buze pentru că sunt puțin cam subțiri”, a precizat doctorul.

Foarte aproape de el, pe locul doi, s-a clasat actorul englez Henry Cavill, în vârstă de 36 de ani, care a obţinut o proporţie de 91,64%. Așa cum era de așteptat din top nu puteau să lipsească Bradley Cooper, George Clooney sau Brad Pitt considerați de ani întregi cei mai frumoși bărbați de la Hollywood.

Așadar, Bradley (45 de ani) a ocupat poziia a treia cu un scor de cu 91,08%. Brad Pitt (56 de ani) s-a situat pe locul patru, cu 90,50%, urmat de George Clooney (58 de ani) pe locul cinci, cu o proporţie de 89,91.

 

În topul celor mai frumoși bărbați din lume se regăsesc și  Hugh Jackman, locul șase cu scorul de 89,64%, David Beckham pe șapte cu un procentaj de  88,96,  Idris Elba – lcul 8 cu 88,01% , Kanye West –  locul 9 cu 87,94% și  Ryan Gosling  pe locul 10 cu un scor de  87,48%.

 

Deși este considerat cel mai frumos bărbat din lume, Robert Pattinson nu a avut noroc în dragoste. Logodnica și partenera lui din filmul „Twilight”, Kristen Stewart l-a înșelat cu un regizor de la Hollywood, care era însurat și avea doi copii, Rupert Sanders. Actrița și-a părăsit iubitul pentru o scurtă idilă cu regizorul, care este cu 15 ani mai în vârstă decât Pattinson.

Citește și: