Primul rol al lui De Niro a fost în 1963, în filmul „The Wedding Party”. Celebritatea mondială și unul dintre rolurile cele mai cunoscute și apreciate și astăzi au venit în 1974, după ce a jucat în „The Godfather: Part II”, în rolul lui Vito Corleone. Atunci a câștigat și primul lui Oscar.

Unele dintre cele mai cunoscute și iubite filme în care a jucat sunt: „Taxi Driver”; „Raging Bull”; „The Intern”; „Mean Streets”; „Meet the Parents”; „Goodfellas”; „Joker”; „The Irishman”.

15 lucruri mai puțin știute despre Robert De Niro

Robert De Niro, 1991, în Cape Fear. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13
 • A debutat pe scenă la 10 ani, într-o piesă școlară. A jucat rolul Leului cel fricos din „Vrăjitorul din Oz”.
 • Nu a terminat liceul. La 16 ani a abandonat școala pentru a face cursuri de actorie.
 • Este unul dintre cei mai bogați actori din lume. Are o avere de circa jumătate de miliard de dolari. Pe lângă banii din actorie, a câștigat mult și din restaurantele Nobu, ale cărui coproprietar este, dar și din afaceri în turism, în Caraibe, și din imobiliare.
 • În 2003 a fost diagnosticat cu cancer la prostată. Din fericire, boala a fost depistată într-un stadiu timpuriu, în timpul unui control de rutină, și a reușit să se vindece total.
 • Nu are frați sau surori. Părinții lui s-au despărțit când el avea doi ani.
 • S-a îngrășat 27 de kilograme pentru rolul din „Raging Bull”. Atunci s-a ales cu probleme de respirație și erupții cutanate. I-a adus, însă, și un Oscar.
 • Pentru rolurile lui a fost în stare de lucruri șocante. A plătit 5.000 de dolari unui dentist pentru a-i strica dinții, astfel încât să fie cât mai apropiat de aspectul fizic al lui Max Cady, în filmul „Cape Fear”, al lui Martin Scorsese. După terminarea filmărilor, a plătit alți 20.000 de dolari pentru a-și repara dantura, scrie thelist.com. Sacrificiile lui nu s-au oprit aici. A făcut atât de mult sport, încât corpul lui avea doar 4% grăsime. Rolul din „Cape Fear” i-a adus o nominalizare la Oscar.
 • A avut o relație cu Naomi Campbell, în anii ’90.
 • Porecla „Bobby Milk” i-a fost dată de membrii unei bande din cartierul newyorkez Little Italy. Tenul lui era atât de palid când era adolescent încât i s-a spus Milk-lapte.
 • Deține trei pașapoarte: cel american, de la naștere, cel italian, obținut în 2004, când i s-a oferit cetățenie italiană grație originilor familiei sale. A primit și un pașaport diplomatic din Antigua.
 • Pentru rolul lui Travis Bickle din „Taxi Driver” și-a luat licența de taximetrist și a lucrat câteva săptămâni în New York.
 • A jucat în nouă filme ale regizorului Martin Scorsese.
 • Actrița lui preferată este Meryl Streep.
 • A fost nominalizat de șapte ori la premiile Oscar. A câștigat două statuete: pentru cel mai bun actor în rol secundar („The Godfather: Part II”) şi cel mai bun actor în rol principal („Raging Bull”).
 • În 2016 a fost distins cu Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

Robert De Niro a pierdut un nepot de 19 ani

În 3 iulie 2023, Drena, fiica lui De Niro, a anunțat decesul fiului ei de 19 ani, Leandro De Niro Rodriguez.

„Îngerul meu frumos şi dulce. Te-am iubit dincolo de cuvinte din momentul în care te-am simţit în burta mea. Ai fost bucuria mea, inima mea şi tot ce a fost vreodată pur şi real în viaţa mea.

Mi-aş dori să fiu cu tine chiar acum. Nu ştiu cum să trăiesc fără tine, dar voi încerca să merg mai departe şi să răspândesc dragostea şi lumina pe care m-ai făcut să le simt în momentul în care am ajuns să fiu mama ta. Odihneşte-te în pace în paradisul etern, băiatul meu drag”, a fost mesajul transmis de Drena De Niro.

Ulterior, ea a distribuit o altă postare, care a oferit un indiciu cu privire la cauza morții fiului ei. „Persoanei care i-a vândut lui Leo drogurile cu fentanil, care l-au luat de lângă noi, sper ca în fiecare zi să te gândești la mine și la familia mea, că ne-ai ucis pe toți”, a scris Drena, potrivit publicației Marca.com.

Robert De Niro are șapte copii. A fost căsătorit de două ori

Robert De Niro și Diahnne Abbott. Foto: Profimedia
De Niro și Diahnne Abbott. Foto: Profimedia

Robert De Niro are doi copii cu prima lui soție, actrița Diahnne Abbott, cu care a fost căsătorit din 1976 în 1988: Drena, fiica Diahnnei dintr-o altă relație, pe care Robert a adoptat-o, și Raphael. De Niro și Abbott s-au cunoscut pe platourile de filmare de la „Taxi Driver” și s-au căsătorit la scurt timp.

După despărțirea de actriță, starul a început o relație cu modelul Toukie Smith. Legătura lor a fost trăită în discreție. În 1996 s-au despărțit. Îi au împreună pe gemenii Julia și Aaron, născuți în 1995 de o mamă surogat.

Robert De Niro și Grace Hightower. Foto: Profimedia
Robert De Niro și Grace Hightower. Foto: Profimedia

În 1997, actorul s-a cunoscut cu Grace Hightower, actriță și cântăreață. Primul lor copil, Elliot, a venit în 1998. Un an mai târziu, în 1999, Robert a cerut divorțul de Grace și a dat-o în judecată pentru custodia fiului lor, dar separarea nu a durat mult, căci cei doi actori s-au împăcat. În 2011, a venit pe lume cel de-al doilea copil, fiica lor, Helen, iar în 2018, De Niro și Hightower s-au despărțit definitiv.

De Niro și Tiffany Chen. Foto: Profimedia
De Niro și Tiffany Chen. Foto: Profimedia

Tiffany Chen este femeia care l-a făcut din nou tată, a șaptea oară, la 79 de ani. Gia Virginia Chen-De Niro este micuța care s-a născut în 6 aprilie 2023.

Citește și: 20 de lucruri pe care nu le știai despre Meryl Streep, regina absolută de la Hollywood. A fost majoretă, și-a dorit să dea la Drept și e căsătorită de peste patru decenii

Citește și: „Ea e fata mea!” Robert de Niro a arătat prima poză cu fiica lui, în vârstă de o lună. E adorabilă și are un nume superb

Citește și: Cine este și cum arată femeia care l-a făcut din nou tată pe Robert De Niro, la aproape 80 de ani! Actorului i s-a născut cel de-al 7-lea copil!