Graham Chase Robinson, fosta sa salariată, susține că De Niro ar fi folosit un limbaj sexist, cuvinte defăimătoare la adresa angajatelor lui. Mai mult, acesta spunea despre ea, fost asistent executiv, că era „soţia lui de la birou”.

„Robert De Niro este o persoană care se agaţă de vechile moravuri. Nu acceptă ideea că bărbaţii ar trebui să trateze femeile ca egale lor. Nu îi pasă că discriminarea de gen la locul de muncă, încalcă legea. Domnişoara Robinson este o victimă a acestei atitudini”, se arată în documente.

În plângere, Robinson susţine că a fost plătită mai puţin decât colegii ei bărbaţi şi că i-au fost atribuite sarcini de genul celor casnice. În plus, ea susţine că Robert De Niro, în vârstă de 76 de ani, făcea glume cu tentă sexuală.

De Niro a dat-o primul în judecată

În luna august, compania de producţie a lui Robert De Niro, Canal Productions, a dat-o în judecată pe Robinson, căreia îi cere despăgubiri de 6 milioane de dolari pentru că a deturnat fonduri şi a urmărit programe Netflix în timpul programului de lucru.

Femeia își dăduse demisia și lăsase să se înțeleagă că ar putea să-l dea în judecată pe De Niro. În replică, acesta a intentat primul proces.

Referitor la acuzațiile femeii, un reprezentant al lui Robert De Niro a transmis: „Acuzaţiile făcute de Graham Chase Robinson împotriva lui Robert De Niro sunt mai mult decât absurde”.

Vezi și Robert De Niro intentează proces unei foste angajate pentru că s-a uitat prea mult la seriale

Citește și: