Mai mult, a refuzat o ofertă de 15 milioane de lire sterline, pentru a prezenta o emisiune de mare audiență, pentru că simțea că nu poate părăsi casa.

Era deja celebru, la apogeul carierei, și tot acest succes îl destabilizase psihic. ”Aveam nevoie de timp pentru a-mi regăsi echilibrul și să mă adun”. Trei ani a durat să-și găsească acel curaj de a păși din nou în afara casei și, din nou, pe scenă.

”Corpul și mintea îmi spuneau că nu ar trebui să merg nicăieri, că nu puteam face nimic. Îmi spuneau să aștept, așa că pur și simplu am stat și am așteptat”, a povestit artistul.

Totul s-a întâmplat în perioada 2006 – 2009, cânt tot ce a făcut cântărețul a fost să stea pe canapea, îmbrăcat în halat și să-și lase barba să crească.

În cel din urmă și-a dat seama că nu putea continua așa. A cerut ajutor și, cu fiecare sesiune de terapie, s-a pus, încet-încet, pe picioare. Șansa lui a fost reunirea Take That, în 2011, care l-a obligat să urce pe scenă. Însă, povestește el, i se părea cu totul nenatural să fie acolo, avea senzația că nu știa ce face.

”Nu a fost deloc simplu. E ca și cum avusesem un accident de mașină și învățam să merg din nou. Dacă nu ar fi fost Take That și reunirea, nu știu dacă mi-aș mai fi revenit vreodată”, a mai spus Robbie Williams, acum în vârstă de 45 de ani. Artistul a suferit și de depresie și a avut lungi perioade în care s-a luptat cu dependența de alcool și droguri.

Vezi și Robbie Williams şi-a angajat gărzi de corp care să îl apere de extratereştri. Pentru ce sunt plătiți acești oameni?

Citește și: