Au trecut nouă luni de când Rita Wilson şi Tom Hanks s-au recuperat după COVID-19, iar actriţa face parte dintr-un program al Universităţii California din Los Angeles (UCLA), care analizează la fiecare două luni cantitatea de anticorpi din sângele celor care au contractat această boală.

„Ni se fac teste care arată că până acum avem anticorpi. Aceştia se reduc pe măsură ce trece mai mult timp de la infecţie, dar sunt aici şi continuă să ne ajute”, a declarat actriţa în emisiunea lui Jimmy Kimmel.

În acest moment nu există un consens în comunitatea ştiinţifică cu privire la perioada de timp în care anticorpii rămân prezenţi în organismul unei persoane care a suferit de această boală şi dacă aceştia generează o apărare permanentă împotriva virusului.

Până în prezent, au fost raportate în întreaga lume doar 27 de cazuri de reinfectare cu COVID-19.

În acest sens, Serviciul de Microbiologie şi Boli Infecţioase de la Spitalul Gregorio Marańón, din Madrid, a descris miercuri cazul de reinfectare cu SARS-CoV-2 la o femeie care, a după ce a contractat boala în aprilie, a avut un al doilea episod, mai grav decât primul, dar cu o altă variantă a virusului cu care şi-a contagiat familia.

Alte studii precum cel desfăşurat de UCLA arată că, în majoritatea cazurilor, anticorpii rămân în organismul unei persoane pentru o perioadă îndelungată de timp după ce s-a vindecat de COVID-19. Nimeni nu știe însă cât.

Vezi și Soția lui Tom Hanks, dezvăluiri despre tratamentul pe care l-a primit când a fost diagnosticată cu COVID-19: „A avut efecte secundare extreme. Mi-era foarte greaţă…”

Citește și:

Cum vede Tina Turner pandemia de coronavirus, la 81 de ani, după un atac cerebral și un cancer. Practicile care o ajută în această perioadă

Mirela Vaida, despre primul job: ”În clasa a 11-a cântam la nunţi. Câştigam cât mama într-o lună”. Cum e viața cu trei copii