Este vorba despre Rihanna, care, pe lângă muzică, scoate bani frumoși și din cosmetice și lenjerie intimă. În plus, e prima femeie de culoare care conduce o casă de modă specializată în industria luxului, cu clienți din toată lumea.

Pe numele din buletin Robyn Rihanna Fenty, cântăreața a reușit să le depășească la încasări pe Madonna (570 de milioane de dolari), Celine Dion (450 de milioane de dolari) şi Beyonce (400 de milioane de dolari), al cărei soţ, Jay-Z, a devenit primul rapper miliardar.

Cea mai mare parte din averea cântăreţei Rihanna provine din turneele şi vânzările sale de discuri, precizează prestigioasa revistă Forbes, cea care întocmește anual astfel de topuri.

Rihanna, care s-a lansat în 2003, are propria marcă de produse de machiaj, Fenty Beauty – în colaborare cu grupul francez LVMH. Brandul, înfiinţat în urmă cu doar 15 luni, a generat deja o cifră de afaceri de 570 de milioane de dolari în 2018.

De asemenea, Rihanna a încheiat un parteneriat cu LVMH pentru a crea o marcă de lux cu sediul la Paris, care va produce articole vestimentare pret-a-porter, pantofi şi accesorii. Magazinul online al acesteia a fost inaugurat pe 29 mai.

O filozofie de afaceri câștigătoare

„Nu m-am gândit niciodată că voi câştiga atât de mulţi bani, deci o simplă cifră nu mă va face să mă opresc din activitate”, declara Rihanna recent.

„Banii vin odată cu alte lucruri, dar eu lucrez la ceea ce îmi place, la ceea ce mă pasionează”, a mai spus cântăreața și femeia de afaceri.

Vezi și Rihanna și-a dat în judecată tatăl. Totul pleacă de la bani, dar cine are dreptate?

Citește și: