Ricky Martin a primit un ordin de restricţie ca urmare a unui incident de violenţă domestică în Puerto Rico la începutul acestei luni. Cu toate acestea, identitatea victimei nu a fost dezvăluită, scrie sursa citată. Fratele său, Eric Martin, a identificat-o pe presupusa victimă ca fiind nepotul cântăreţului, Dennis Yadiel Sanchez, a relatat agenţia de presă spaniolă Marca. Este vorba despre fiul surorii lui Ricky Martin, Vanessa Martin.

Ricky Martin are cinci frați: Eric Martin, Vanessa Martín, Ángel Fernández Morales, Fernando Morales, Daniel Martín. Fernando și Angel sunt frați vitregi din partea mamei, Eric și Daniel sunt frați vitregi din partea tatălui, iar Vanessa Martin este soră vitregă paternă.

Ricky Martin, acuzat de incest de nepotul său

Ricky Martin a fost acuzat de incest de nepotul său în vârstă de 21 de ani şi ar putea risca până la 50 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Martin este acuzat că ”a exercitat atacuri fizice şi psihologice” asupra lui Sanchez în timpul relaţiei lor de şapte luni, care s-a încheiat cu aproximativ două luni în urmă.

Un reprezentant al artistului a calificat acuzaţiile de abuz ”complet false şi contrafăcute” într-o declaraţie transmisă revistei People la începutul acestei luni. Vedeta, care a fost văzută vineri la Los Angeles pe platoul noii sale miniserii AppleTV+, este aşteptată la tribunalul din Puerto Rico pe 21 iulie pentru procesul său.

Reclamantul lui Martin, care se crede că este Sanchez, a depus un ordin de restricţie împotriva cântăreţului pe 1 iulie, în temeiul legii privind violenţa domestică din Puerto Rico. Ordinul îi interzice lui Martin să contacteze sau să îl sune pe solicitant, care se presupune că ”se teme pentru siguranţa lui”.

Potrivit ordinului – care a fost consultat de El Vocero, un cotidian din Puerto Rica – Martin şi Sanchez s-au despărţit în urmă cu două luni, după o relaţie de şapte luni.

Sanchez susţine că Martin nu a acceptat despărţirea şi a fost văzut aşteptându-l lângă casa lui de cel puţin trei ori, conform ordinului văzut de El Vocero. El a mai precizat că Martin ”consumase cantităţi mari de alcool şi droguri”.

Golden_Globe_4_01_07_GROSBY-94SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Avocaţii cântăreţului au negat acuzaţiile şi îşi pregătesc apărarea împotriva lui Sanchez, care ar fi fost denunţat recent de o femeie după ce ar fi hărţuit-o şi ”a ameninţat-o să-i distrugă viaţa”.

Echipa juridică a lui Martin a declarat că reclamantul ”se luptă cu probleme grave de sănătate mintală” şi a respins definitiv acuzaţiile ”dezgustătoare”.

”Ricky Martin, desigur, nu a fost niciodată – şi nu va fi niciodată – implicat în vreun fel de relaţie sexuală sau romantică cu nepotul său”, a declarat, vineri, avocatul Martin Singer.

”Ideea nu este doar neadevărată, ci este dezgustătoare. Cu toţii sperăm ca acest om să primească ajutorul de care are atât de urgentă nevoie. Dar, mai presus de toate, aşteptăm cu nerăbdare ca acest caz îngrozitor să fie respins de îndată ce un judecător va examina faptele”, a adăugat el.

Eric Martin a declarat pentru The Latin Post că nepotul său suferă de ”probleme mintale” şi este ”foarte sigur că tânăra lui rudă nu spunea adevărul”. Un reprezentant al lui Martin a confirmat, vineri noaptea, că reclamantul său este o rudă biologică, contestând informaţiile iniţiale că nepotul era copilul unui frate vitreg.

Ricky Martin ar putea risca până la 50 de ani de închisoare pentru acuzaţii de incest

Ordinul de protecţie a fost semnat la 1 iulie, după ce autorităţile au vizitat cartierul lui Martin din oraşul Dorado de pe coasta de nord, a declarat anterior purtătorul de cuvânt al poliţiei, Axel Valencia, pentru Associated Press.

Valencia a precizat că persoana care a depus ordinul de restricţie nu a contactat poliţia, situaţie care ar fi presupus ca procurorii să stabilească dacă există suficiente probe pentru a depune acuzaţii. Mai degrabă, cererea a ajuns direct în instanţă.

Legea portoricană tratează cu seriozitate acuzaţiile de incest. Dacă se va confirma presupusa relaţie dintre Martin şi Sanchez, artistul ar putea risca până la 50 de ani de închisoare pentru acuzaţii de incest.

Martin a abordat acuzaţiile pe Twitter pe 3 iulie, spunând: ”Ordinul de protecţie împotriva mea se bazează pe acuzaţii complet false, aşa că voi răspunde prin procesul judiciar cu faptele şi demnitatea care mă caracterizează. Deoarece este o chestiune juridică în curs de desfăşurare, nu pot face declaraţii detaliate în acest moment. Sunt recunoscător pentru nenumăratele mesaje de solidaritate şi le primesc din toată inima”, a scris Ricky Martin, pe Twitter.

Citește și: Ce mari au crescut copiii lui Ricky Martin și ai lui Jwan Yosef. Cea mai recentă fotografie cu Matteo i-a încântat pe fani. Cum arată acum la 13 ani

Citește și: Ricky Martin și soțul Jwan Yosef au devenit părinți pentru a patra oară. Prima imagine cu bebelușul