Starul din „Frumușica”, Richard Gere,  și mult mai tânăra lui soție au devenit părinți în urmă cu câteva zile. Deși fericitul eveniment a fst ținut secret, cei doi au dezvăluit acum numele primului lor copil.

Potrivit revistei HOLA!, Richard și Alejandra au decis ca băiețelul lor să poartă numele de Alexander Gere. Actorul a ales acest nume ca un tribut pentru soția lui și pentru că este ușor de pronunțat  atât în engleză, cât și în spaniolă.

Ce semnificație are numele Alexander?

Varianta a numelui  Alexander este varianta latinizată a grecescului Alexandros, ce înseamnă „protector, apărător, apăratorul oamenilor”. Băieții care poartă acest nume se dovedesc a fi curioși și curajoși încă din primii ani de viață. De cele mai multe ori devin bărbați puternici care reușesc în viață.

In mitologia greaca, Alexander era un alt nume al eroului Paris și a fost purtat și de câteva personaje din Noul Testament. Numele a fost purtat și de regi ai Scoției, Poloniei și Iugoslaviei, împărați rusi și de către opt papi.

Prenumele Alexander a devenit de interes în intreaga lume în anul 2013, după ce Kate Middleton a adus pe lume primul ei copil și al prințului William și a anunțat că îl va boteza George Alexander Louis.

Richard Gere și Alejandra s-au căsătorit civil în Spania, în luna aprilie anul trecut, iar în mai cei doi au sărbătorit alături de prieteni și familie în casa actorului din New York.

Celebrul actor a dezvăluit pentru revista „Hola!”că este cel mai fericit om din univers. Deși a ajuns la aproape 70 de ani, Richard pare să-și trăiască a doua tinerețe lângă soția lui mult mai tânără, activista spaniolă, Alejandra, în vârstă de 36 de ani, iar acesta radiază de fericire.

„Sunt cel fericit om din univers. Cum aș putea să nu fiu? M-am căsătorit cu o femeie frumoasă care este deșteaptă, sensibilă, se dedică în acțiuni caritabile, este amuzantă și rîbdătoare, știe cum să ierte, este o bucătărească excelentă și face cele mai bune salate din lume”, a declarat Richard, care în luna august va împlini 70 de ani.

Richard Gere mai are un fiu, în vârstă de 18 ani, Homer James Jigme, cu fosta lui soție Carey Lowell. Alejandra, care este născută în regiunea spaniolă Galicia, este și mama unui băiețel de șase ani, Albert, cu fostul soț, Govind Freidland.

Citește și: